Godis, glass och andra sötsaker

Jag försöker att få A och mig själv att äta mindre socker och andra onyttigheter. Vi har ofta godis, glass och kakor hemma.
Kakor äter vi ganska sällan, men vi borde byta ut godiset mot naturgodis.

Under lunchen köpte torkade jordgubbar, tranbär, paranötter, cashewnötter och solrosfrön.
Efter lunchen brukar jag bli sugen på något sött. I början gick jag ut och köpte en bulle, någon annan söt kaka eller en chokladbit (oftast mjölkchoklad). För några veckor sedan insåg jag att det finns nyttigare alternativ och bytte ut chokladen mot paranötter. Jag älskar paranötter, men jag har hört att man inte ska äta för mycket eftersom det kan förekomma små mängder gift i dem som kan bli för mycket om man äter mycket.

I påskägget med naturgodis fanns det olika nötter och torkade frukter. Jag är sällan vid naturgodiset i butiken så jag upptäckte torkade jordgubbar för första gången. De är antagligen sockrade, men i så fall ändå mycket nyttigare än vanligt godis. De smakade som godis och nästan som riktig jordgubb.

Nu ska jag bara få A att byta chokladsåsen till glassen, till frysta osockrade bär eller frukter. Men vad byter jag ut glassen mot?

Kommentarer
Postat av: dd

Kan ni inte bara äta goda frukter och bär och kanske unna er glass en kväll i veckan?

2010-04-08 @ 21:05:30
Postat av: The Way the Cookie Crumbles...

Jo, vi äter frukt hemma ibland också. Men vi glömmer ofta bort att äta det eftersom vi inte har frukten framme och ibland hinner det bli dåligt då.



Vi äter inte glass så ofta egentligen, men tycker att det är lite tråkigt att begränsa sig till en kväll i veckan...

2010-04-09 @ 10:22:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0