Läckert med havets läckerheter
Igår blev en ganska sen, men mycket, mycket trevlig kväll.
Vi åt middag på Pastis, i Gamla stan, med två vänner som vi inte sett på någon månad. Pastis är en liten restaurang med fransk meny som varierar efter säsong.
Till förrätt beställde jag tartar på sotad tonfisk. Den var god, men antagligen inte så god som den kunde ha varit om fisken hade varit av högre kvalitet.
Till huvudrätt blev det en halv moules frites. Musslorna doftade underbart och vitlöksmängden var precis lagom. Däremot var jag mindre förtjust i aiolin som smakade för mycket citron för min del.
Det blev även en halv efterrätt som jag delade med min väninna; en fantastiskt god creme brulée på riktig vaniljstång och med ett lagom tjockt lager av perfekt bränt socker.
Herrarna i sällskapet beställde kött som smakade bra, men jag tror att det är en restaurang som man ska gå till fiskens och skaldjurens skull. Både jag och min väninna var mycket nöjda med våra fisk/skaldjursrätter.
Vi åt middag på Pastis, i Gamla stan, med två vänner som vi inte sett på någon månad. Pastis är en liten restaurang med fransk meny som varierar efter säsong.
Till förrätt beställde jag tartar på sotad tonfisk. Den var god, men antagligen inte så god som den kunde ha varit om fisken hade varit av högre kvalitet.
Till huvudrätt blev det en halv moules frites. Musslorna doftade underbart och vitlöksmängden var precis lagom. Däremot var jag mindre förtjust i aiolin som smakade för mycket citron för min del.
Det blev även en halv efterrätt som jag delade med min väninna; en fantastiskt god creme brulée på riktig vaniljstång och med ett lagom tjockt lager av perfekt bränt socker.
Herrarna i sällskapet beställde kött som smakade bra, men jag tror att det är en restaurang som man ska gå till fiskens och skaldjurens skull. Både jag och min väninna var mycket nöjda med våra fisk/skaldjursrätter.
Kommentarer
Trackback