Sommarleksak

Igår åt vi middag hemma hos min morbrors familj för att fira min kusins 25-årsdag. De andra gästerna var sysslingar till mig, mitt kusinbarn och hans sambo. Det blev en mycket senare kväll än vi hade tänkt så vi la oss sent och är trötta nu efter två nätter me alldeles för lite sömn.

Min morbror lottade ut en iPhone och jag som aldrig har tur i spel vann den. Det verkar som det är mitt år i år; vann en budgivning och vann en iPhone. Egentligen har jag inget behov av en ny mobiltelefon trots att min LG KF150 är en rätt dålig telefon. Jag har ändå tittat lite vad som finns på marknaden för att se vad som finns. Just nu har jag inte tid att lära mig den, men sen kommer jag att ha något att sysselsätta mig med i A:s mammas sommarstuga.

För övrigt, fick jag tre myggbett när vi var ute och sågade i söndags kväll; två på baksidan av högern lår och ett på handryggen, någon centimeter nedanför tummen. Jag har tagit antihistaminer för det brukar lindra reaktionerna från insektsbett och -stick (extrem svullnad och kliande) på mig. Men denna gång verkar det inte hjälpa för sticket på handen; halva handryggen är uppsvullen och jag har svårt att röra tummen. Jag hoppas verkligen att det går över snart.

Midsommarbyggande

Större delen av midsommarhelgen ägnade vi oss åt huset och allra mest åt klädkammaren. Vi slipade, spacklade, slipade igen, spacklade mer och målade. Nu ser klädkammaren ut så här:

 

  

Klädkammaren rakt framifrån, till vänster och till höger.


Färgen är S3000-N från Flügger färg. Först tyckte jag att den ser förmörk ut, men hyllsystemet från Elfa är vitt och mattan är också vit så det kommer förmodligen att lysa upp rummet lite. Och med bättre belysning och kläder kommer det nog inte att kännas för mörkt. Just nu är det en 60 watts glödlampa i en ful mönstrad glasglob som lyser upp rummet. Vi har köpt Tross för 99 kr från Ikea med tre spotlampor.

 


S3000-N från Flügger färg (mörkgrå).


Just nu håller vi på att montera hyllsystemet. Bärlisten var inte alltför svår att sätta upp eftersom tak och väggar var raka. Däremot fick A använda mycket kraft för att få dit skruvarna eftersom det, enligt honom, är spånskivor bakom väggarna, men vi behövde inte använda expanderskruvar då. Och vi behöver inte oroa oss för att systemet kommer att släppa från väggen. Så även framtida barn kommer att kunna klättra på det. (Inte för att de kommer att tillåtas att göra det.)
Det var bara att hänga på väggskenorna på bärlisterna, men eftersom väggarna inte verkar lodräta ser det ut som om skenorna svänger ut från väggen. Förhoppningsvis kommer de att ligga mot väggen när vi fått upp hyllor och de utdragbara backarna.
Det var svårt att mäta ut hur de två klädstängerna som ska monteras mot väggarna skulle sitta, men till slut tror jag att vi lyckades. Men det började bli sent igår kväll då så vi fick nöja oss med att ha monterat två av fyra klädstångshållare.


Visdomsvärk?

Har under hela midsommarhelgen haft och har fortfarande tandvärk. Förra veckans huvudvärk som jag antog berodde på "fel tid i månaden" berodde nog helt enkelt på att min andra visdomstand försöker växa ut.

Jag har länge haft en grop efter sista tanden i nedre käken och där har all slags mat fastnat och irriterat mig.
De senaste dagarna har jag haft konstant smärta, svårt att tugga på vänster sida och smärta när jag sväljer. Jag är även lite svullen på kinden. Jag har tagit Ipren varje dag för att stå ut och för att kunna äta.

Idag har jag lyckats få en tandläkartid på onsdag och jag hoppas att de kan göra något redan då så att jag inte behöver vänta ytterligare några dagar för att åtgärda problemet.

Midsommar

Ännu en svensk högtid som jag inte firade innan jag träffade A.

I år kommer vi inte att fira särskilt mycket. I morgon, midsommarafton, ska vi till mammas och pappas kolonilott och grilla. Annars är planen att pyssla på huset och städa klart lägenheten.

Det är synd att vi inte har kommit i ordning med huset än. Då hade vi kunnat bjuda kompisar hem till oss för att grilla, men det kommer säkert fler tillfällen för det.

Egentid - skönhetstid - ingen tid

Igår kväll var A på "sommarmiddag" med jobbet och då var det dags för mig att ta en vilodag och i stället "renovera" mig själv. Det kommer inte finnas mycket tid för skönhet framöver så det gäller att passa på när man kan och får tid. Men tyvärr hann jag inte med allt som jag hade tänkt eftersom jag hade en del ärenden att uträtta via datorn.

Jag började med ett skönt fotbad samtidigt som jag filade naglarna korta och tog bort förra veckans avskavda nagellack.

Därefter blev det en skön dusch.

Efter duschen var nagelbanden mjuka och jag smörjde in dem med Scratch nails Nail food. Därefter lackade jag med baslack och ett genomskinligt lack. Det är inte någon idé att göra naglarna alltför fina eftersom de ändå blir luggslitna av renoveringen.
Jag borde även lacka tånaglarna, men har helt enkelt inte tänkt på det förrän nu. Jag har inte heller börjat använda sandaler än eftersom de fortfarande ligger nerpackade.

Jag hade köpt en ansiktsmask, Formula 10.0.6 Deep down detox ultra-cleansing mud mask. Jag har hört att detta märke ska vara bra. Tyvärr hann jag inte lägga masken.

Flyttstädning

Efter jobbet igår åkte vi till lägenheten för att flyttstäda.

Vi hann ganska mycket på ca. fyra timmar; alla fönster, hela förrådet, badrummet (utom toaletten invändigt eftersom vi glömde toaborsten), sovrummet, vardagsrummet som är lika stort som sovrummet, delar av köket och det mesta av hallen.
Att det gick så snabbt kan vi tacka de få 46 kvadratmetrarna för, som vi klagade på under tiden som vi bodde där, och att alla rum är helt fyrkantiga med så lite inredning som möjligt; en garderob i sovrum och vardagsrum, två i hallen, ett spegelskåp i badrummet och en del skåp och lådor i kök.

Det vi har kvar är hallgolvet, och i köket: kyl och frys, spisen, diskbänken, skåpet därunder samt golv ovh väggar. Vi planerar att ta det någon gång under midsommarhelgen.

På tisdag är avflyttningsbesiktning och vi tänkte lämna nycklarna då också. Sedan är livet i lägenhet över för denna gång!


Renovering av klädkammaren påbörjad

Redan i söndags påbörjades renoveringen av klädkammaren. Vi monterade ner garderoben och övriga hyllplan och klädstänger. Det var gamla saker som inte var särskilt fina eller riktigt gjorda.

I alla hörn, där väggar möts och där vägg och tak möts, satt det någon slags tejp i papper som på vissa ställen började lossna. Vi har tagit bort tejpen där den lossnat och eftersom den var övermålad har vi slipat ner färgkanten som blev kvar efter att man tagit bort tjejpen. Vi har även slipat ner andra ojämheter på väggytorna.

Nu ska vi ta bort alla plastpluggar och metallexpandrar innan vi spacklar igen alla hål (de är många) och gör hörnen fina igen så att vi kan måla och sätta upp nya hyllor och klädstänger.

Just nu ser klädkammaren ut så här:

  
Klädkammaren rakt framifrån, till vänster och till höger.


Inflyttad

och sovit i huset två nätter och det känns verkligen jättebra!

Vi har lyckats packa upp mer än hälften av de tjugo lådorna som vi hade.
Redan i lördags, första kvällen, lyckades jag göra i ordning vårt temporära sovrum. Rummet ska senare bli gästrum.
Alla lådor med kökssaker är uppackade och det är bra för då kan man laga mat och känna sig hemma.
Vardagsrummet, eller snarast tv-delen i vardagsrummet, är någorlunda möblerat. Det enda som saknas är boxen från Com hem, så vi kan titta på tv då också. Det blev en tom yta som blir perfekt för pianot som står hemma hos mamma och pappa.

Cookie verkar inte jättelycklig; han verkar bli ledsen när vi går. Men jag hoppas att han blir lycklig snart. Han har varit på upptäcksrundor, både dag och natt, och rusat genom rummen och upp- och nerför trappan i hög fart. Igår fick han gå omkring själv i koppel i trädården på baksidan en stund när vi var upptagna med att möblera vardagsrummet.

Imorgon är en stor dag!

Imorgon gifter sig äntligen kronprinsessan Victoria med sin Daniel! Jag hoppas att de får en fantastisk dag och hoppas att de får ett långt och lyckligt äktenskap! (Skulle kunna gråta när jag tänker mig deras bröllop, men konstigt nog lyckades jag att hålla tillbaka tårarna på mitt egna bröllop?!?)

Något annat som också råkar hända imorgon är att vi äntligen flyttar in i vårt hus! Det ska bli skönt att reda ut kaoset, att få göra fint och köpa nytt. Funderar på om det är möjligt att göra färdigt alla rummen, utom köket och badrummet, i år. Och så den biten av fasaden som måste bytas ut. Är det att ta sig vatten över huvudet?

Förhoppningsvis har vi lyckats ordna upp lite så att vi kan ha inflyttningsfest i slutet av sommaren i alla fall.

Kaos

Just nu är det kaos i lägenheten.

Igår lämnade vi Cookie hemma hos mina föräldrar och åkte hem igen för att packa. De flesta skåpen är tomma och det går knappt att ta sig fram i lägenheten.

Jag är rätt glad över att slippa laga mat ikväll. Allt ätbart (utom det i kylen och frysen) är nerpackat, så det hade varit svårt att laga en god middag.
Man tänker inte helt logiskt när man packar; vi packade ner alla tepåsar och allt te igår, men sockret lämnade vi kvar. (Det behövs ju till teet till frukosten, tänkte jag.) Så stackars A blev utan te imorse.

Köpstoppsöverträdelse

Med bara två dagar kvar till inflytten i huset  har jag tyvärr brutit köpstoppet.

Idag på lunchen skulle jag köpa en citron till kvällens middag, och bröd. Jag gick genom Gallerian för att se om det var någon intressant rea på gång och det var det såklart. Upp till 50 % rabatt på MQ, 20 % rabatt på allt utom klänningar på Oasis och rea på The body shop. Självklart, var det den sistnämnda butiken som satte krokben för mig.

Jag köpte en Coconut shower cream, 400 ml, för 75 kr. Inte särskilt billigt för en duschkräm, men billigt för en duschkräm från The body shop. Ordinarie pris för 125 ml är 102 kr. Jag älskar kokosdoftande produkter för det påminner om sol, semester och värme. Så jag hoppas att denna duschkräm också gör det.


The body shop Coconut shower cream.


Jag har planerat att köpa en bubbelbit (badskum) på Lush imorgon så att vi i helgen kan inviga och fira att vi äntligen har badkar. Jag har även planerat att köpa en glasburk där vi kan förvara bubbelbitar, m.m. och som vi kan ha stående vid badkaret. (Hoppas inte Cookie välter ner den bara.) Den ska jag köpa på Åhléns nästa vecka.

Idag har jag även letat efter en bordstablett till Cookie. Fram tills nu har han använt en av de sex som jag köpte för några år sedan, men jag skulle vilja att han inte hade en likadan tablett som de som vi ska använda på matbordet.

Något som jag har upptäckt att vi behöver är en ny snygg eller i alla fall vuxen eller normal vattenkanna. Just nu har vi en vattenkanna i vit plast som föreställer en elefant, från Ikea. Och A:s lilla lillebror petade ut ögonen på den.


Flyttförberedelser 4

Ikväll ska vi köra Cookie till mamma och pappa. Det går inte att ha honom hemma när man ska flytta, i så fall måste man stänga in honom i ett rum för annars kan man inte ha ytterdörren öppen eller så måste man se upp varje gång man öppnar den och det skulle bli opraktiskt.

Imorgon kväll ska vi äta middag på restaurang Dionysos på Södermalm för att fira A:s pappas födelsedag. Så vi måste packa så mycket som möjligt ikväll. Det vi har kvat att packa är den ena datorn, torrvaror och en del porslin i köksskåpen, en del kläder i garderoberna, inte många saker i badrumsskåpen och alla lampor som måste skruvas ned. Även soffbord, skrivbord och matbord ska moteras ned.

Sedan är vi i princip klara för avfärd.
Pappa, syster och A:s pappa ska hjälpa till med flytten så förhoppningsvis går det relativt snabbt och smidigt. Trots att vi inte har så mycket saker måste vi nog ändå köra två vändor med lastbilen eftersom den inte är så stor.

Tillträdesdag igår

Igår fick vi äntligen nycklarna till huset!

Vi fick sitta ganska länge hos mäklaren innan alla pengar var på överförda och på rätt konto.

Sedan åkte vi och tittade på huset och vi har fortfarande inte ångrat oss. Vi lastade av lite ömtåliga saker och saker som är lite svåra att frakta; mina torkade blommor, mina teckningar från skoltiden, vinglas, skjortor och klänningar. Vi mätte även i klädkammaren och stora sovrummet.

Sedan åt vi prisvärd lunch (lime- och timjanmarinerad kyckling med yoghurtsås och couscous) med mamma på Våningen i Sundbyberg.

Därefter började shoppingrundan! Först beställde vi en naturvit heltäckningsmatta till klädkammaren på Inreda - Mattbutiken. A ska hämta den efter jobbet idag.
Sedan köpte vi ljusgrå målarfärg hos Flügger färg till klädkammaren och vit färg till snedtaken i sovrummen. Tyvärr glömde jag utnyttja rabatten på 20 % hos Flügger som syster har genom HSB. Vi hade sparat ca. 200 kr.
Sedan åkta vi till ByggMax och köpte lite tillbehör/verktyg samt hyllplan och konsoler till klädkammaren.
Därefter köpte vi ännu mer verktyg och tillbehör på Bauhaus. Vi skulle även ha köpt ett golv till stora sovrummet, men det fick inte plats i bilen...
Sista stoppet blev Måleributiken där vi köpte lim och tapeter (Fumiko Cream Lorient)  till stora sovrummet. Där kom jag ihåg att utnyttja HSB-rabatten så vi fick betala ca. 1000 kr mindre.



Tapet Fumiko cream Lorient.


Mitt i rusningstrafiken skulle vi köra tillbaka till huset för att lasta av allt nyinköpt. Sedan åkte vi tillbaka till vår lilla lägenhet som vi ska bo i till på lördag.

Reseplanering

(Det finns en arbetsuppgift som heter så på jobbet, men jag tror att det är mycket roligare att göra det hemma än på jobbet.)

Sedan länge har vi planerat att stanna i Sverige under sommarsemestern som är tre veckor. Det blir en "obligatorisk" resa till Karlskrona, vilket ska bli skönt eftersom jag kan koppla av helt och få ny kraft och energi på A:s mammas sommarställe. Vi (eller snarast A) kommer att köra dit, trots att det tar över sex timmar, så vi kommer att ta med Cookie. Det är praktiskt att ha bil när vi är där eftersom det är många att hälsa på och man vill ut i naturen när man är där. Vi stannar där ungefär en vecka.

Resten av semestern kommer vi att pyssla med huset. Förhoppningsvis hinner vi göra små utflykter/besök i Stockholmsområdet.

Innan vi köpte huset funderade vi på att åka till Australien och Nya Zeeland i höst/vinter. Vi kom fram till att det skulle bli för dyrt och bestämde oss för att i alla fall försöka åka till Australien. Nu när vi köpt huset vet vi att det skulle bli för dyrt. Jag såg framför mig hur vi, i stället, gick i en kall blåsig europeisk stad som vi knappt kunde se för allt regn... Men nu har jag återfått hoppet: vi funderar på att åka till Goa, det skulle inte bli alltför dyrt. (Jag hoppas även att vi kan göra ett stopp i Agra, där Taj Mahal ligger.) Innan dess funderade vi på Bali, men eftersom regnperioden börjar i december undrar vi om det är för instabilt även i november.

Packningsdilemma

Jag har svårt att bestämma mig om jag ska ska kasta mina torkade blommorna eller inte.

Det är en enkel ros som jag fick av A, utan någon särskild anledning, när vi hade varit tillsammans några månader. Vi hade bestämt att vi skulle ses på Centralen för att tillsammans åka hem till Caroline och Jonas. Jag minns att jag blev mycket överraskad, men också väldigt glad så klart. När livet känns inrutat och trist tänker jag tillbaka på detta tillfälle av romantik i vardagen.

Dagen då jag fyllde 23 år stod det en bukett med rosor på mitt matbord när jag kom hem. Det var A som hade ställt dem där och lagt en födelsedagspresent på mitt skrivbord. Eftersom vi hade bestämt att vi skulle ses senare på kvällen blev jag mycket förvånad. Sedan bjöd han på middag hemma hos sig.

När min brudbukett var färsk var det den vackraste brudbukett jag kunde tänka mig; floristen hade gjort den precis som jag ville ha den och det viktigaste var att hon hade fått färgerna helt rätt. Jag var otroligt nöjd och lycklig över buketten flera dagar. Innan vi åkte iväg på "mini-brölllopsresa" la jag den så att den kunde torka, men den har verkligen mist sin forna glans.


Min brudbukett på bröllopsdagen


Min brudbukett idag


De torkade blommorna är ju inte alls vackra att se på; de samlar damm och är mycket ömtåliga, men de bär på minnen som jag aldrig vill glömma. Samtidigt minns jag ju utan blommorna och den dagen jag inte längre minns kommer jag nog inte heller att minnas med blommornas hjälp. Men om jag kastar dem nu, kommer jag att ångra mig en dag i framtiden?

Helg före flytten

Ikväll blir det middag på restaurang med en vän som kommit tillbaka från en långsemester utomlands. Det ska bli intressant att höra vad hon har att berätta.

Tyvärr bjuder inte Stockholm på sommarväder, så det blir till att vara inomhus i helgen. Men planerna är att stanna hemma och packa så mycket som möjligt; kläder, köksutrustning... Förhoppningsvis blir det bättre väder nästa helg så att man slipper skydda lådor och möbler när man lyfter in dem i lastbilen.

Om det inte är alltför dåligt väder hoppas jag att vi kan ta en promenad till Ulriksdal och besöka Sommarsalongen 2010 som pågår fram till 19 september. Det är tillfälliga och permanenta utställningar på fem teman: Trädgård, Bostad, Bröllop, Mat och Miljö. Bl.a. kommer de att göra och ställa ut drottning Silvias och kronprinsessan Victoras brudbuketter. Tyvärr är det entréavgift till Idéträdgårdsutställningen (160 kr), Orangeriet (100 kr) och slottet (100 kr). Jag tycker att det är dyrt; det är i princip omöjligt att för oss två att gå på allt.

Damm, damma, dammsugare

Igår kväll hämtade vi ut vår nya dammsugare som vi har beställt på internet.

Vi har haft en Electrolux Ergorapido (äldre version) som jag köpte till min studentetta för några år sedan. Den fungerade jättebra...ett tag, men nu för tiden har den mycket dålig sugeffekt. Den är helt värdelös om man inte tar handenheten och sätter munstycket mot en dammråtta. Det är inte riktigt så man dammsuger och det har gjort att vi har sopat golvet och därefter torkat med mikrofiber-mopp.

Vi har inte heller prioriterat en ny dammsugare eftersom vi haft ont om plats för en i lägenheten, men vi har alltid vetat att vi behöver en ny. Och nu när vi ska bo i hus är det absolut nödvändigt. Så inför flyttstädningen har vi köpt en Electrolux UltraOne Z8820.

Dammsugaren var bäst i test Råd & rön förra året. Jag tycker är lite för tung, men man behöver ju inte lyfta den så mycket och det vägs upp av att den suger fantastiskt (ett uttryck som jag aldrig trodde att jag skulle använda). Nu kommer vi åtminstone att ha rent på golvet; det stör mig mycket när jag känner att det är grus eller annan smuts på golvet hemma.

Tyvärr var Cookie rädd för dammsugaren ända från början (innan vi satte igång den), till och med dammsugarslangen och munstycket var han rädd för. Jag fick honom att bekanta sig lite med den ändå innan vi satte i gång den. Då höll han sig på behörigt avstånd.

Trög träning

Igår tränade jag efter jobbet: Medel/Puls. Det gick verkligen trögt; i början kändes som om alla musklerna i kroppen förtvinat för jag orkade inte och kunde inte ta i. Och ändå har jag tränat regelbundet de senaste veckorna. Jag hoppas att det inte är någon infektion eller annat som ligger och lurpassar i kroppen. Efter en stund släppte trögheten i alla fall och det kändes mycket bättre.

Skogskyrkogården

Idag åkte jag pch kompis till Skogskyrkogården som är upptagen på Unescos världsarvslista. Jag har aldrig varit där tidigare.
Vi strosade runt ganska länge; tittade på gravarna som reste sig mellan tallarna. Vi märkte skillnader i de olika slags gravstenarna; nya, gamla, muslimska, ortodoxa, judiska. Vi besökte Greta Garbos gravplats. Det var fint väder, i alla fall till att börja med, så vi tog en glass i solen. Det var mycket folk som strosade runt, joggade, besökte gravarna, tog hand om gravarna.

Efteråt åkte jag till stan och mötte upp syster. Vi gick lite på stan, mötte upp mamma och åt sedan en sen lunch på Mat & Bar på Kulturhusets tak. Systers pojkvän och hans kompis anslöt. Sedan följde jag med när syster skulle köpa en klänning på Indiska innan jag åkte hem.

Imorgon ska jag hämta syster hos hennes pojkvän och köra dem och systers saker till hennes lägenhet som hon flyttar tillbaka till. Jag själv och Cookie ska till föräldrarnas kolonilott och luncha.
Undrar om jag ska hämta A på flyplatsen på sena eftermiddagen?

Optikern

Igår var jag hos optikern efter jobbet; det var dags för den årliga linskontrollen. Och eftersom jag tyckte att jag såg sämre så var det absolut nödvändigt. (Det är lite läskigt när man inte riktigt ser vad som står på vägskyltarna när man kör.)

Det var första gången som jag var hos Kontaktlinsspecialisten och jag tyckte att min optiker var trevlig och professionell.
Han kom fram till att det är min astigmatism (brytningsfel) som har blivit sämre. Optiker har sagt att jag har haft det i ett par år nu, men att det har varit så lite att det inte varit värt att korrigera med linser. I stället har jag fått lite starkare styrkor på linserna för att på det sättet avhjälpa astigmatismen.

Denna optiker ville inte heller korrigera astigmatismen så nu har jag fått prova en slags silikon-baserade linser (vanliga linser är av plast). De är något tjockare än vanliga linser och släpper därför igenom något mindre syre på den styrkan man vanligen utgår ifrån, -3,0, men eftersom jag behöver mycket starkare styrka än så är de vanliga linserna i min styrka lite tjockare. Så jag ska inte märka någon skillnad mot mina vanliga linser. De nya linserna ska tydligen maskera min astigmatism och jag tycker faktiskt att jag ser mycket bättre.
Jag hoppas att jag kommer att trivas med dem eftersom jag gärna slipper köpa linser som korrigerar astigmatismen då de linserna är ganska mycket dyrare.

Makelös helg

Det blev lite sent igår; det var svårt att ta sig upp ur sängen i morse och nu ser jag ut som en åldrande fyrtioåring med mörka ringar under ögonen... Men det var givetvis trevligt och roligt att träffa kompisar som man inte träffar så ofta.

I helgen är A i Karlskrona och firar en gammal klasskamrats trettioårsdag.
Själv har jag inga särskilda planer utom att följa med en kompis på fotosafari. Det ska ju bli fint väder i helgen så jag vill gärna vara utomhus. Kanske gör som många av grannarna, sätter mig på gräset utanför med bok och med Cookie.

Grillning efter jobbet

Som vanligt på torsdagar blir det träning efter jobbet, men därefter blir det grillning hos en kompis som lånat sina föräldrars lägenhet med takterass. Det ska bli trevligt att grilla och träffa kompisar.

Och min egen grillmästare, A (såklart), har också möjlighet att vara med. Jag är lite bortskämd; jag har alltid någon som grillar åt mig så jag grillar aldrig själv. Det kan kännas lite handikappande när alla andra grillar på egen hand och jag själv inte lyckas särskilt bra annat än med korv, knappt.

Fast så är det med mycket annat hemma, t.ex. tv:n och alla tillbehör, telefonsystemet, datorerna... När man inte är särskilt intresserad och det finns någon att fråga så tar man inte tag i det själv och lär sig inte heller något. Det är lite synd.

Nya vardagsprodukter

Som jag nämnde för ett tag sedan, har jag köpt en ny handkräm, Helosan salva. Den tar lite stund innan den går in i huden, men händerna blir ganska mjuka och smidiga när jag använder den.

Samtidigt som jag köpte handkrämen köpte jag även en ny fotkräm, Ava Fot- & hudcreme Aloe vera. Jag tycker den luktar lite konstigt, sött och blommigt; funderar på om det påminner om aloe vera-dryck som syster bjöd på i Riga. Jag tycker egentligen inget särskilt om krämen eftersom jag inte märker så stor effekt av den. Möjligtvis att fötterna är något mindre torra än vanligt, men å andra sidan smörjer jag in dem bara en gång i veckan.

I julas fick jag en ny sminkborttagning, Dior Gel de lait magique démaquillant, men jag har inte börjat använda den förrän nu. Den luktar rent och fräscht. Dessutom tycker jag att den funkar jättebra; inga sminkrester blir kvar och huden känns inte kladdig efteråt.


Helosan salva, Ava Fot- & hudcreme Aloe vera och Dior Gel de lait magique démaquillant.


Flyttförberedelser 3

Nu tror jag att vi nästan har packat så mycket vi kan. Det skulle säkert gå att packa lite till, men då skulle det bli några halvfulla lådor som bara står. Det skulle även gå att packa en del kläder, men då blir de skrynkliga eftersom det ändå är drygt två veckor kvar tills vi flyttar in. Men om exakt två veckor är tillträdet i alla fall.

Just nu har vi åtta flyttkartonger stående i vardagsrummet. Vi har packat en en del saker som stod i förrådet, en del kökssaker och en del saker som stod i "städskåpet" (spel, sladdar, ljus). Även vinglasen i vitrinskåpet är packade i vinkartonger som A hämtade på Systembolaget.

Just nu väntar vi på tillträdesdagen. Vi kommer att packa det sista den veckan och jag tror och hoppas att det ska gå.

RSS 2.0