Treårskontroll

AA var på treårskontroll på BVC i onsdags. Det var ett ganska kort besök och hos en för oss ny sköterska. 

Hon är 90 cm lång och väger 12 kg - en liten treåring. Hon följer sin kurva som är två steg under normalkurvan.

Sedan fick hon rita, prata och peka ut olika saker för sköterskan.

Före besöket hade vi fått svara på ganska många frågor om AA via ett webbformulär, men tyvärr vi fick ingen återkoppling på det. 

Nästa kontroll sker om ett år.

Sista hämtningen

I torsdags hämtade A B för sista gången på förskolan. De tre i personalen på hennes avdelning fick lite choklad som tack för denna tid.

B skulle ta med alla sina saker; kläder och pysselalster hem. Det tog över en halvtimme för henne att plocka ihop sina saker.

B verkar känna sig färdig med förskolan och är inte särskilt ledsen över att den är slut. Men hon kommer ju att vara där på besök både när vi hämtar och lämnar AA och när förskolan har olika arrangemang där vi deltar med AA.

Sug utan napp

För ett tag sedan lade jag märke till att AA gjorde sugrörelser med munnen när hon somnat. Hon har inte haft napp på nästan tre månader nu.

Det kanske visar vilken lugnande effekt nappen hade för henne. Men hon verkar inte behöva nappen för att somna och frågar inte efter den längre.

Bara ett förskolebarn kvar i familjen...

I veckan var det avslutningsfest på förskolan för de barn som till hösten börjar i förskoleklass. B fick äta middag med efterrätt, dansa disco och sjunga "Idas sommarvisa" för föräldrarna innan hon "sparkades ut" genom att lyckoskutta ut från förskolan. Och glädjen gick inte att ta miste på!

Nästan blöjfri

För ungefär en vecka sedan tog AA själv initiativ till att gå på pottan och fick då ha trosor på sig. Ända sedan dess har hon haft trosor på sig hemma och sagt till varje gång hon behöver kissa.

Hon säger "kisset kommer" och det låter som det är bråttom, men hon har inte kissat på sig än och jag tror att vi har någon, eller kanske till och med ett par minuter, till godo.

AA får fortfarande ha blöja på sig när hon inte är hemma (även på förskolan) och när hon sover, även om hon inte brukar kissa då.

Än vill hon inte bajsa på pottan utan ber om att få en blöja på sig då. Vi vill inte förebrå henne utan är nöjda med att hon åtminstone kissar på pottan och tänker att hon snart kommer känna sig redo för att även bajsa på pottan.

Treårsdag med lite nationaldagsfirande

I onsdags fyllde AA tre år. A, som sov med henne, fick väcka mig med sms halv sju för att vi skulle komma in och sjunga för henne. AA fick fyra paket och var så glad och nöjd.

B monterade ihop det stora playmobil-set som AA fått medan hon själv gosade med det ena kramdjuret som hon fått.

Sedan åkte vi till Gustavsberg där man arrangerade Gustavsbergsdagar. Barnen lyssnade på sånguppträdanden, fick ansiktsmålning och lekte på parkour-banan.

På seneftermiddagen kom mormor samt moster med familj hem till oss för att fira och tårta.

Sista utvecklingssamtalet på förskolan

Igår hade B sitt sista utvecklingssamtal på förskolan. Barnskötaren försökte få B att berätta om vad hon lärt sig och minns från åren på förskolan samt vad hon skulle vilja lära sig i skolan. B kunde dock inte sitta stilla utan tumlade och klättrade runt i sofforna.

Det var inte särskilt mycket man fick ut av samtalet. Jag vet inte om andra familjer hade mer givande samtal... 

Nästa vecka har de äldsta barnen på förskolan avslutningsfest och "sparkas ut". Därefter har B endast fem dagar kvar på förskolan och efter sommaren blir det förskoleklass.

Minikalas

Igår hade vi bjudit över två familjer för att fira AA. De båda familjerna har barn på AA:s respektive B:s avdelning på förskolan. Eftersom hon "bara" fyller tre år tycker vi att det är lite för tidigt för ett riktigt kalas.

Barnen lekte utomhus och vi bjöd på grillat, men sedan kom en regnskur och vi fick förflytta oss inomhus. Det var tur att vi hade hunnit äta upp maten. Tårtan åt vi i vardagsrummet och efteråt fick barnen lekte i vardagsrummet, på barnens rum eller på vinden.

AA var väldigt nöjd med kalaset och sa att hon ville leka mer med dem när det var dags att gå hem. Förhoppningvis kan vi ses i sommar.

Barnen lekte själva i stor utsträckning så de vuxna kunde umgås och prata. När vi ses vid hämtning och lämning på förskolan hinner vi inte prata så mycket. Nu fick vi höra om simskolan, fritis, lärare, m.m. Eftersom vi inte känner andra med äldre barn i området är det bra att få veta vad andra hört.
RSS 2.0