Olika smakpreferenser

B och AA tycker i princip om samma mat, men deras smakpreferenser skiljer sig ändå åt eller del.

AA har inget problem med lite stark och het mat medan B ropar "starkt" så fort hon känner till exempel en gnutta ren vitlökssmak.

B vill även gärna ha neutralt kryddad mat och säger att hon inte tycker om kryddor (även om hon inte riktigt förstår innebörden). AA äter glatt smakrika maträtter.

Båda två älskar förstås godis, glass och sötsaker, men AA föredrar faktiskt syrligare frukter som kiwi, citrusfrukter och plommon. AA verkar inte kunna få nog av frukt och skulle nog helst vilja ha det till frukost, lunch och middag.

AA är inte heller så förtjust i kakor utan tycker som mest att några tuggor är nog medan B med stor njutning kan sätta i sig en stor kaka själv.

Sedan är det nästan motsatsen hur de äter godis. AA kastar sig i princip över godiset när hon får det och slutar inte äta det är slut. B väljer däremot ut några bitar som hon nöjer sig med och sparar resten.

Ponnyridning för första gången

Igår fick AA rida ponny för första gången. Hon verkade så stolt och förnöjd. När jag tittade på henne så sken hon mot mig.

AA tycker så mycket om djur, allra helst gulliga och fluffiga sådana. Men B har alltid pratat mycket om ponnyerna och hästarna hon ridit så nu kan även AA vara delaktig.

Jag tror att hon i det ögonblicket fick känna sig stor. Hon ser fram emot att fylla tre år och pratar om vad som kommer att hända då. Hon kommer få lämnas i "Ica maxi-leklandet" (lekhörnan) och efter sommaren får hon en "egen" aktivitet, pyttedans.

Nappfritt hem

I lördags var vi på Nyckelviken för att AA skulle lämna alla sina nappar till kaninerna där.

Jag hade pratat med henne några dagar tidigare och då hade hon protesterat kraftigt. Jag trodde att det skulle bli väldigt svårt. Det skulle visa sig att jag hade fel.

När A berättade vad vi skulle göra gick AA villigt med på det. (Det kan ha berott på att ett av argumenten var att hon hade fått ett påskägg med godis - hon brukar inte få godis.) Innan vi åkte samlade AA glatt ihop sina nappar i en påse och när vi var framme ville hon lämna napparna hos kaninerna på en gång. Sedan tittade vi på de andra djuren och lekte en stund på lekplatsen innan det var dags att åka hem.

AA nämnde inte napparna en enda gång, inte heller när det var dags att sova. Två gånger har hon frågat efter napp och då har det varit när hon varit ledsen. Hon sover oroligare när hon somnat, men det kan bero på att hon kunnat sova längre på morgnarna under påskledigheten.

Tidigare har AA velat ha napp när hon sovit och även frågat efter den om dagarna, särskilt när hon varit ledsen. Både A och jag hade trott att det skulle bli mycket svårare jämfört med B. (Hon var jätteledsen när vi skulle åka från Nyckelviken.)

Nu återstår att sluta med välling (kanske om ett par månader) och blöja. (Det blir ett av sommarens projekt.)
RSS 2.0