Mindre behov av ensamtid - mer av föräldratid

Jag tycker mig märka att AA:s behov av ensamtid minskat. Tiden som hon tidigare stängde in sig på sitt rum efter att ha kommit hem från förskolan har kortats ned till ofta ingen tid alls.

Nu brukar hon stänga in sig på lekrummet (som tidigare var hennes rum) bara för att byta om till hemmakläder. Sedan brukar hon komma ut därifrån.

Om hon skulle få välja fritt vad hon vill göra skulle hon nog välja att spela Minecraft på PlayStation. Om hon ska sysselsätta sig själv utan skärm blir det nog att pärla.

Men det hon troligen uppskattar allra mest är att få leka de specifika lekar som hon brukar leka med en av oss förälder. Med A är det en lek med små djurfigurer i plast som kallas "den höjdrädda sälen" och med mig leker hon gärna "hapo" (uttryck som jag hittade på att en igelkott i "Littlest pet shop" säger när den blir arg), doktor, tok-[mitt namn] eller med Frost-lego.

Jag gissar att behovet av tid med förälder är på grund av att vi på sistone har varit ganska upptagna med olika projekt på hus och i trädgård. Men just nu är det något lugnare (innan vi drar igång igen). Och när vi inte är upptagna försöker vi ge barnen så mycket tid som möjligt.

Favoritträd!

AA har upptäckt att hon har ett favoritträd. Körsbärsträd (med rosa blommor)!

För någon vecka sedan tog vi bussen mot stan. Då fick hon fick se ett litet rosablommande träd i gräset mellan vägbanorna. Jag berättade för henne att det kanske var ett körsbärsträd och hon sa att hon tyckte att det var fint.

När vi sedan gått av bussen och promenerade fick hon syn på ett stort körsbärsträd på trottoaren längre fram. Hon blev överförtjust och rusade fram till det och ställde sig under och tittade upp mot kronan. Hon var euforisk och utropade att det var hennes favoritträd.

Jag lovade att ta med henne till Kungsträdgården nästa år när körsbärsträden blommar. Det vill hon gärna. 

Nu när vi åker förbi körsbärsträd (eller andra rosablommande träd) uppmärksammar jag henne på det och hon blir alltid glad.

RSS 2.0