Potträning med liten

A har under en tid försökt lära AA att gå på potta. Hon har gärna suttit på pottan om hon samtidigt har fått titta på den tecknade serien "Masha och Björnen". Men pottan var alltid tom efteråt.
 
Honhar länge förstått att hon ska gå på pottan i samband med att hon bajsar, men sade till (genom att säga Masha och Björnen) först efter att det är gjort.
 
Därefterförstod hon att hon även ska gå på pottan i samband med att hon kissar, men även då säger hon till först efteråt.
 
Igårlyckades dock A få AA att kissa i pottan. Det var inte första gången. Hon har kissat i pottan två gånger tidigare, men då hade jag nog tur.
 
Vihoppas kunna vänja AA att vara utan blöja i sommar. Tanken är inte att hon ska vara blöjfri till förskolestarten, men att hon ska kunna vara det hemma.

Vattkoppor...

I förrgår fick A information från B:s avdelning på förskolan att det gick vattkoppor. Ingen av våra barn har haft det tidigare.

A skrev sms till mig och frågade om han skulle låta vaccinera barnen. Eftersom A och barnen ska resa om några veckor tyckte jag att de skulle vaccineras. Dessutom kan sjukdomen i sig vara ganska jobbig att gå igenom.

Man kan vaccineras tre dagar efter att man utsatts för viruset.

Jag vet inte riktigt hur jag skulle jag resonerat om barnen inte skulle ha flugit om några veckor. De flesta barn får ju vattkoppor och det går oftast bra.

Mammig stor

Jag vet inte om det är en motreaktion till AA:s pappighet som gjort B ännu lite mer mammig. Kanske är det i kombination med att A är föräldraledig och därför den som huvudsakligen sköter uppfostran.
 
Ironisktnog har jag mer tid att leka nu när jag jobbar än när jag var föräldraledig. Nästan varje dag efter middagen brukar vi leka eller gosa/busa i sängen.
 
Iblandär B nästintill klängig och då kan det vara svårt att få något gjort, men oftast är det mysigt. Hon kan be mig läsa bok, leka eller fråga vad jag vill göra. Hon brukar dessutom acceptera mina förslag på aktiviteter.

Pappig liten

AA har i stort sett blivit pappig nu. Det känns jättetråkigt.

Hon föredrar pappa i alla situationer utom när hon kan få något från mig, till exempel napp eller något att äta.

Men är A inte tillgänglig går det jättebra med mig.

Jag har försökt göra mig redo för detta. Att det ändå tog två månader innan det hände gjorde mig kanske mindre förberedd.

Förskoleplats

För några veckor sedan blev AA erbjuden en förskoleplats på samma förskola som B går på och med inskolning i augusti. Vi har tackat ja till den.
 
Men vi vet ännu inte på vilken avdelning hon ska gå och om hon börjar i samband med "den stora inskolningen".
 
Vi har varit rätt säkra på att AA skulle börja på samma förskola som B i och med syskonförturen. Dessutom har AA stått i kö ganska länge då hon kommer vara över två år och två månader när hon börjar.
 
Redan efter ett år på samma förskola kommer vi att behöva lämna på två olika ställen när B börjar förskoleklass då hon fyller sex år.

RSS 2.0