Liten meddelar sinnesstämning

Sedan AA börjat kunna uttrycka sig har hennes höga, gälla skrik minskat ganska mycket. I stället för att skrika kan hon nu uttrycka vad hon vill.
Närhon säger "AA ensam" vill hon vara i fred; om hon säger "AA lessen" är upprörd. Hon meddelar även när hon är glad (igen), "AA gla'".
 
Detär väldigt sött att höra henne explicit redogör sin sinnesstämning.

Lätta nattningar

Det var länge sedan vi hade svåra​ nattningar. Det har i så fall varit någon enstaka kväll för B.
 
På senaste tiden har dock barnen vaknat tidigt så då har de varit trötta vid läggdags. Det svåra kan i stället vara att lämna deras respektive rum utan att de vaknar till.
 
Även för ett par månader sedan, när de inte vaknade så tidigt om morgnarna, somnade de fort om kvällarna. Jag är så tacksam för att slippa vänta på att de ska somna och i stället få göra vad jag vill om kvällarna.

En klump i mitt hjärta

Efter att ha hört och läst vad som hade skett i fredags fick jag en stor​ klump i mitt hjärta.
 
Trotsatt jag säkerställde att alla familjemedlemmar var i säkerhet ville den inte lösa upp sig. Kanske var det insikten om att det kunde ha varit någon av dem eller jag själv som hade kunnat hamna mitt i lastbilens framfart eller vetskapen om att människor faktiskt hade hamnat där.
Närjag kom hem och kramade om mina barn och min make var det i skuggan av att det fanns andra som inte kom hem till sin nära och kära igen.
 
Jag kan inte förstå detta meningslösa dödande och vill inte få det förklarat för mig heller. För mig kommer det alltid vara avskyvärt och omänskligt.

En kusin till!

I måndags blev jag moster! Fem dagar efter beräknad förlossning kom barnens andra kusin till världen.

Jag besökte systerdotter igår, efter att de kommit hem från BB. Hon var nästan exakt lika liten (i både vikt och längd) som när syster själv föddes. Så föräldrarna får försöka ge extra ersättning.

När jag berättade om nyheten i måndags var könet det första B frågade om: ”Vad blev det?” Därefter ”Vad ska hon döpas till [sic]?” och ”När ska vi hälsa på henne?” Namnet på flickan är inte riktigt klart än och föräldrarna vill avvakta med de flesta besök ett tag, vilket är förståeligt, särskilt besök av småbarn.

Jag hoppas att kusinerna kommer att ha mycket glädje av varandra, precis som jag själv haft mycket glädje av alla kusiner under min egen uppväxt. Åldersskillnad har inte alltid spelat så stor roll.

RSS 2.0