Första skolavslutningen

Igår var vi på B:s första skolavslutning. Tyvärr regnade det så mycket att framträdandet utomhus fick ställas in.

Men läraren sa några väl valda ord i klassrummet och berättade vad varje elev sagt varit bäst under läsåret. Sedan sjöng B:s klass för sina föräldrar, syskon och andra släktingar som kommit för att fira in sommarlovet. Därefter delades det ut diplom och medaljer till barnen i klassen innan det var dags för fika.

B var nöjd med sin skolavslutning. På morgonen berättade hon om nervositeten inför framträdandet på en stor scen framför alla människor. Nu slapp hon genomföra det.

Nu återstår ett par dagar på fritids innan sommarlovet börjar på riktigt.

Riktig blyghet?

Jag har alltid haft en bild av att båda våra barn är blyga, men den bilden stämmer endast delvis.

B har fått höra att hon är blyg och spelar på denna egenskap genom att, vad hon tror, förstärka den. Hon gömmer sig bakom oss eller springer iväg, och i stället blir det en lek där hon blir alldeles för uppspelt och inte alls uppfattas som blyg, men kanske underlig.

AA är faktiskt blyg, inte alltid, men i vissa situationer. Ibland har hon verkligen förvånat mig. Till exempel har hon inför helt främmande människor stegat fram till för henne halvbekanta för att räcka över presenter.

B har i dessa situationer reagerat som tidigare beskrivet, men när hon sett sin syster så kavat har hon också hängt på.

De drar verkligen med varandra, vare sig det är gott uppförande eller besvärligt bus.


Simskola med lite resultat

Idag var sista simlektionen för halvterminen för B. I teorin kan hon rörelserna, men när hon ska tillämpa kunskaperna i praktiken dominerar osäkerheten och rädslan. Jag antar att det är sunt, men också tyder på att hon behöver mer vattenvana.

Denna termin har B:s simning inte utvecklats så mycket, däremot har hon fått tid och stöd i simbassängen.

I sommar kommer hon återigen gå en veckas intensiv simskola. Jag hoppas och tror att hennes simning kommer utvecklas mer då.

Och i höst kommer hon förhoppningsvis få mycket tid i simhallen med simfritids.

RSS 2.0