Sista byte av avdelning på förskolan

Igår när jag hämtade AA fick jag veta att hon till hösten ska byta avdelning tillsammans med många kompisar på nuvarande avdelning. Det i sig kändes helt naturligt, men jag hade föredragit att få informationen skriftligt. När jag efterfrågade detta fick jag en motfråga om vilken information jag ville ha utöver den som lämnats.

När jag frågade vilka kompisar hon skulle få med sig räknades ett flertal namn upp, men ingen som AA berättat att hon lekt särskilt mycket med. Kanske inte konstigt eftersom många av de kompisar AA leker med är året äldre.

Jag hoppas att hon kommer trivas på den nya avdelningen trots detta. Eftersom det redan går äldre barn där kommer hon troligtvis utvecklas och få utmaningar.

Överinskolning sker före sommaren och sköts som vanligt av personalen utan att föräldrar behöver medverka.

Att min första reaktion var negativ beror nog mer på mig själv, att jag nu för tiden lätt blir stressad och reagerar med oro.

Snart blöjfritt

Sedan ett par veckor har AA inte haft några problem att bajsa. Den sista tiden dessförinnan räknade vi dagarna sedan hon uträttat sina behov så att vi skulle hinna ge henne medicin innan hon skulle få eventuella problem.

Vi har sedan någon månad gett AA havremjölk i stället för vanlig. Den är dock smaksatt med choklad eftersom hon inte tycker om den naturliga smaken. I övrigt får hon apelsinjuice att dricka. Tyvärr vägrar hon vatten (inte heller B är särskilt förtjust i det).

Vi har även bytt ut den vanliga fruktyoghurten mot laktosfri fruktyoghurt. Därutöver har vi inte uteslutit några andra produkter med laktos. Snart kanske hon får testa ägg igen...?

A tror att det blivit bättre tack vare att AA får i sig mer vätska. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro... Men är så glad att AA mår bra och att magen fungerar normalt.

Sedan knappt en vecka använder hon dessutom pottan för båda ärendena. Snart slipper vi blöjor och kan avveckla skötbordet.

RSS 2.0