Inte blöjfritt

AA hade ju sagt att hon skulle sluta med blöja i jul, men när det närmade sig ville hon skjuta upp det. Nu sa hon att hon skulle sluta med blöja i sommar.

Efter att vi kommit hem från julfirande i Karlskrona har jag satt henne på pottan en gång, men det var resultatlöst. När hon sedan denna av förstoppning var det ingen idé att försöka.

Hon ber fortfarande om blöja när hon ska bajsa. När jag frågade hur hon ska göra när hon är fyra år svarar hon övertygad att hon då ska bajsa på pottan.

Det känns som hon tror att det bara kommer hända av sig själv utan att hon behöver anstränga sig eller ändra något.

Snett blir rakt

Ett par veckor efter att B tappade sin första tand kom de två nya nedre framtänderna fram.
 
Då syntes det tydligt att den kvarvarande framtanden var i vägen för den nya tanden. Den framtand som växte upp där B tappat mjölktanden låg i princip i linje med de kvarvarande mjölktänderna medan den permanenta tand som växte upp bredvid såg ut att ligga en bit "innanför" tandraden.
 
Jag var orolig för att den nya tanden skulle bli sned, men när B även tappade den andra nedre framtanden började den nya tanden räta upp sig. Nu ser det snart ut som om hon har raka tänder.
 
Jag önskar att båda mina barn slipper ha tandställning, något jag själv sluppit. Jag vet alltså inte hur det är och känns, men jag kan tänka mig att det är en erfarenhet man kan vara utan. Men om de skulle behöva tandställning är jag självklart tacksam om de kan få det.

RSS 2.0