Första sportlovet

Det märks att det är sportlov - i morse när jag lämnade B på fritids var det helt tomt på vägarna utanför skolan och folktomt även på skolgården. B har gått på fritids alla dagar, men är ledig imorgon när A är hemma med AA.

I helgen undrade B varför hon skulle gå på fritids och bad om att få vara ledig. Jag kände mig lite som en dålig förälder som inte tagit ledigt för att få vara med mitt barn.

Jag försökte förklara för henne att vi tagit ledigt en annan vecka. (Så egentligen har hon det rätt bra.)

Det har varit en del barn på fritids. När jag hämtade i måndags var det inte många barn kvar, men igår var det flera stycken.

B har inte tjatat om att få vara hemma efter att veckan började i alla fall. 

Första dosen Alvedon

I förra veckan hade AA öroninflammation och hon fick stanna hemma två dagar. Det var första gången något av barnen hade det.

AA hade varit förkyld några dagar och när A hämtade henne från förskolan på tisdagen var hon helt sänkt. När de kommit hem klagade hon på smärta i örat. Under eftermiddagen låg hon i soffan och vilade/sov. Att få i henne middag var inte lätt, men till slut fick hon i sig lite grann.

A åkte för att köpa Alvedon och efter att AA fått i sig det blev hon som ett annat barn - glad och pigg. Sedan var hon svår att natta när det var dags.

Under onsdagen var hon fortfarande lite dålig, men var hur glad som helst när hon hälsade på mig när jag kom hem efter jobbet.
Jag var hemma med henne på torsdagen. Då var hon som vanligt. Hon var väldigt glad över att ha fått stanna hemma från förskolan två dagar.

Jag tyckte att det var skönt att Alvedonen lindrade så mycket och att hon inte blev alltför dålig. Sedan hoppas jag att det inte kommer hända alltför ofta.

Törnrosadrömmar

Jag har av mamma fått höra att min favoritkaraktär när jag var liten var Törnrosa. Det är inget jag minns, men jag vet att jag var rätt flickig och kan tänka mig att jag tyckte om prinsessor.

Gissa vilken AA: s favoritkaraktär är? Utan någon påverkan från vare sig mig eller A har Törnrosa blivit den mest omtyckta av Disneys prinsessor. Hon tycker även om de andra, men inte lika mycket.

Gissningsvis började det med att AA, av sin gammelfarmor och -farfar, fick en rosa maskeradklänning med Törnrosas bild på. Hon tycker väldigt mycket om klänningen och tar på sig den några gånger i veckan. I början hängde den högt i garderoben och då frågade hon efter den. Nu hänger den tillgängligt för henne och hon kan själv ta fram och på sig den.
Tack och lov har hon inte fått för sig att hon ska ha på sig klänningen utanför hemmet (utöver utklädningsdagen på förskolan) utan hon verkar mest vilja gå omkring hemma och känna sig fin.

Det är dock först på senare tid som någon karaktär blivit så populär hos henne. Ibland vill hon leka Törnrosa. Då lägger hon sig i sin säng (med eller utan klänningen) och prinsen (jag) ska komma för att väcka henne.
RSS 2.0