Snart dags att elda

Idag fick vi skorstenen/kaminen besiktigad av en sotare. Det var inga anmärkningar på dem. Nu behöver vi bara skicka in papper till kommunen.

Så snart det blir kallare kommer vi att kunna elda i kaminen. Det ska bli så mysigt! Men det är också mysigt att det är så fina höstdagar att vi inte behöver elda.

Kladdigt

Igår kväll var inte A hemma så jag passade på att lägga en ansiktsmask.

Det är första gången som jag provar märket Apvita. De säljer sina ansiktsmasker i engångsförpackningar om två. Jag har köpt på mig flera olika ansiktsmasker från detta märket för att testa mig fram.

Denna gång testade jag Express beauty with pomegranate som ska ge lyster åt huden. Ansiktsmaskens struktur kändes gelaktig och ganska kletig. Det var ganska svårt att tvätta bort masken från ansiktet eftersom den kladdade sig fast i ansiktet.

Efteråt kändes huden len, men inte anmärksningsvärt mycket mer än vanligt. Så det kändes som om masken inte hade någon egentlig verkan. Denna ansiktsmask kommer jag inte att köpa igen.


Express beauty with pomegranate


Lite träning

Det här med träningen går tyvärr inget vidare. Rutinen sätter sig inte riktigt eftersom jag inte går regelbundet. De två senaste veckorna har jag endast gått på ett pass i veckan.

Förra veckan hade jag blåsor på fötterna. Så då ville jag inte träna på torsdagen eftersom det gjorde ont när jag kom åt dem.

Idag valde jag att inte träna eftersom jag känt mig så oerhört trött varje morgon denna vecka och dessutom haft halsont. Jag var lite orolig att jag skulle bli sjuk till helgen. Så jag gick till jobbet från Slussen, en liten promenad på nästan 25 minuter. Bättre än att inte röra på sig alls...
Men just nu känns det mycket bättre. Jag har inte ont i halsen längre och i morse var jag inte alls lika trött som övriga morgnar denna vecka.

Nästa vecka hoppas jag kunna gå på båda passen!

Smidiga händer

Jag har sedan drygt någon månad tillbaka använt Depends handkrämer, Dag respktive Natt.

Jag fick upp ögonen för Depend handcreme Natt i DN:s sminkblogg (som tyvärr lagts ner). Så när det var erbjudande hos Åhléns i somras passade på. Då köpte jag hankrämen Dag (150 ml) och fick handkrämen Natt (75 ml) på köpet.

Nu använder jag båda krämerna varje dag. Dag tar jag innan jag går ut genom dörren på morgnarna och Natt innan jag lägger mig om kvällarna.

Båda krämerna går snabbt in i huden. De känns mycket lätta, inte alls feta som jag hade trott att bra krämer gör, och man behöver inte alls ta särskilt mycket. Det räcker med en liten klick, trots det har jag inte haft torra händer på flera veckor. Absolut två nya favoriter.

Förlåt!

Jag ber så mycket om ursäkt för att jag har varit så hemskt dålig på att skriva inlägg på bloggen. Jag har inte känt mig så glad och jag vill ju inte smitta mina läsare med min nedstämdhet. Det har varit ganska svårt att få till inläggen överhuvudtaget.

Jag ska försöka få till ett riktigt inlägg under dagen.

Shoppingvanor

I normala fall köper jag det jag behöver, men det gäller sällan kläder. Det händer väl att jag köper ett plagg för att jag är på jakt efter just det eller för att jag behöver det, men ännu oftare är det en slump eller ett infall. Däremot är det sällan jag impulsköper något onödigt.

Jag handlar/shoppar/fönstershoppar ibland när jag mår dåligt. Det kan få mig på mycket bättre humör; kanske är det för att jag får något fint i min ägo.

Även när jag mår bra handlar/shoppar/fönstershoppar jag. Då kan den lyckliga känslan förstärkas, men också det beror nog på att jag får något fint och känner att jag kan spendera utan skuldkänslor över att inte ha råd eller få ont om pengar.

De senaste dagarna har jag känt mig både glad och ledsen samtidigt. Så jag har haft en konstig känsla när jag handlat/shoppat/fönstershoppat.
I min nedstämdhet finns det ljusglimtar, som syster som jag idag träffade både på lunchen och efter jobbet. Tyvärr blev det endast fönstershopping på lunchen.
Efter jobbet provade jag dock flera toppar i en butik. Ett par hängde jag tillbaka efteråt, men under ytterligare en runda i butiken plockade jag på mig några toppar till. Dessa orkade jag inte prova så jag köpte allt och provade hemma hos syster i stället. Då fick jag ju även smakråd. Jag har bestämt mig för att behålla fyra av sju toppar.

En annan stor ljuspunkt som alltid finns i tillvaron är min älskade A. Han skrattade gott när han såg allt jag hade köpt idag och tittade intresserat på när varje topp visades upp. Dessutom stöttar han så gott som alla mina klädinköp eftersom han vet att jag har svårt att hitta kläder. Han klagar varken över min garderob, som är tre gånger så stor som hans, eller över mina skor, som är fyra gånger fler än hans. Han vet kanske att det hade kunnat vara värre...

A-frånvaro - Pyssel

Under de två dagar (tre kvällar) som A varit borta har jag hunnit med att pyssla lite.

Jag har klätt in en hattask med papper från Ljunggrens pappershandel. Eftersom hattasken var så stor räckte inte pappersarket runtom. Jag misstänkte att det kunde vara så, så jag hade köpt två ark. Jag fick skarva pappret och försökte mösterpassa; det var lite krångligt, men framförallt tidskrävande. Och resultatet blev ju bra!


Före och efter


Förutom att klä in hattasken hann jag sätta in en (liten) del av sommarens foton i fotoalbumet, men många foton återstår. Snart är ännu ett album fyllt. Det är roligt att det blir så många fotoalbum som vi kan titta tillbaka i när vi blir gamla.

Nytt guld

Till slut var jag tvungen att inse att mitt älskade guldlack, Nouba 9, inte höll måttet längre. Det hade blivit segt och var svårt att måla med. Efter att med nöd och näppe lyckats få fast det på naglarna en sista gång åkte det till återvinningscentralen. Alla mina kasserade eller slutanvända lack får en tur till återvinningscentralen där de då hör hemma.

Så fick jag chans att testa guldlacket som jag köpte redan i vintras, MaxFaxtor 01 Ivory. Liksom det andra lacket från MaxFactor, 04 Elegance mauve, som blivit en av mina favoriter, var det lått att måla med. Färgen är guldig och fin, men Nouba 9 hade en rosaaktig baston som gjorde färgen ovanlig och kanske lite exklusiv. Liksom Nouba-lacket har detta lack glitter i sig som gör att det inte känns så tråkigt.


04 Elegance mauve och 01 Ivory.


01 Ivory på naglarna.


Vedbärandets konsekvenser

Trots att jag var trött i kroppen av gårdagens vedbärande kravlade jag mig upp ur sängen och gick till träningen i morse.
Jag kände att jag var tvungen för att i fortsättningen klara av rutinen som jag påbörjat så bra. Men det var det inte många andra som kände så; när passet började var vi tre deltagare och en ledare.
Som tur var dök ytterligare två deltagare upp några minuter in på passet.

Fem deltagare: så dålig uppslutning har det aldrig varit på något pass tidigare.

Man fick i alla fall mycket utrymme för att ta ut rörelserna, om man hade kunnat vill säga. Jag var så trött i kroppen att jag fick vila i vissa övningar.
Jag hoppas att det var tillfälligt och berodde på vedbärandet.

Vedförsedda

Igår när vi kom hem från jobbet stod det en pall med en säck ved på uppfarten.

I måndags beställde A två kubikmeter kluven stjälpt ved. Så egentligen var det bara att stapla den i förrådet, men några klabbar var så stora att A ändå var tvungen att klyva dem.

Det tog oss en timme att få in all ved i förrådet och vi fick nätt och jämt in allt. Ändå tror jag inte att veden kommer räcka hela vintern.

Gult

I somras när jag var på manikyr före bröllopet fick jag en del bra information om mina naglar från nagelteknologen.

Hon undrade vilket underlack jag använde eftersom mina naglar var gula och tipsade om ett annat underlack. Efter att mitt underlack, Bonder från Orly, tog slut börjat använda No yellow nail från Scratch nails. Lacket bildar en tunn vitaktig hinna på nageln så att det gula döljs. Om det hjälper mot gula naglar får tiden utvisa.

Jag tycker om detta underlack eftersom det är fint ensamt utan andra lack över. Då ser det naturligt ut eftersom det inte är särskilt blankt.


No yellow nail från Scratch nail.


No yellow nail på naglarna.


Nöjd med kroppen?

I helgen nådde jag min målvikt, eller snarast touchade eftersom det var på helt tom mage efter en natts sömn.

Jag insåg att det inte alls var min drömvikt eftersom magen i stort sett gick inåt och jag kände mig spenslig och klen. Så nu har jag satt en rimlig gräns som jag aldrig ska passera istället. Det borde väl vara hälsosamt?

Efter att jag började träna har jag känt mig mycket mer i form så fortsätter jag på det inslagna spåret borde jag hålla mig i form och kondition. Och dessutom nöjd med min kropp?!?

Ångest utan träning

Jag har kommit fram till att jag under senare delen av sommaren har haft ganska mycket ångest över min kropp. Under sommaren har jag inte tränat, men nu känns det bra igen och jag tänkte nämna de saker som känns bäst.

1. Mest ångest har jag haft över min mage. Det har varit många valkar som jag har har varit orolig för, men nu med träningen känns det som den kanske till och med hinner bli fin till nästa beach-säsomg (det vill säga höstens resa).

2. En annan sak som snabbt försämras utan träning är min hållning. Jag måste träna ganska regelbundet för att ryggen ska orka. Efter två träningspass känns det redan som jag har bättre hållning.

3. Dessutom blir konditionen väldigt dålig utan träningen. Jag klarar knappt av att springa till bussen utan att flåsa som en stor hund. Min kondition tar lite längre tid att bygga upp så den får jag vänta på till hösten.

Tiden går så fort

Jag kan inte riktigt förstå att första veckan av september redan gått.

Nu har jag jobbat många veckor och sommarsemestern känns verkligen avlägsen. Hösten är här och vi har fått ett först smakprov på ruskväder, men även fått några jättefina dagar med sensommarväder. Jag hoppas att det blir fler såna!

Och så har jag ju en resa att se fram emot!

Värk efter träning

Idag har jag lite molande träningsvärk efter gårdagens träning. Det känns lite skönt faktiskt.
Och det är inte alls så smärtsamt och jobbigt som efter trädgårdsarbete.

Om några veckor hoppas jag att jag är på banan igen.

Svettigt

I torsdags var mitt träningspass inställt så i morse var jag på terminens andra träningspass. Det gick mycket bättre än för en vecka sedan.

Passet kändes fortfarande svårt, men denna gång kunde jag ta i lite mer och det blev rejält svettigt, men det var nog meningen. Efter några pass till kanske jag inte tycker att det är lika jobbigt.

Fredagsdejt

I fredags möttes A och jag upp efter jobbet.

Vi började med att äta dumplings på Potstickers innan vi fönstershoppade en halvtimme på Kungsgatan. Därefter inhandlade vi en påse lösgodis innan vi gick till Filmstaden Sergel. Vi hade bokat biljetter till Woody Allens senaste film Midnatt i Paris.

Jag tycker att det var en underbar film. Även A tyckte att filmen var bra.
Om man inte tycker om romantik så ska man nog avstå från filmen. Jag menar inte romantik i meningen kärlek utan den romantiska känsla som filmen förmedlade.  Jag tycker att det var en härlig känsla genomgående i hela filmen.
Det var en perfekt dejtfilm.

Kamin på plats

Nu är kaminen på plats.

Som jag befarade hände en liten olycka. Hantverkarna skadade tapeten precis ovanför kaminen, men det syns inte så mycket på bilden.
Nu återstår bara att städa eftersom det blev ganska mycket damm efter att de sågat i väggen.

Före


Efter


Jag hoppas den värmer gott i höst/vinter.

Och så en bild på skorstenen:


Hösten är på väg

Idag händer det förhoppningsvis saker hemma medan jag är på jobbet. A är hemma från sitt jobb idag eftersom den kamin som vi beställde i somras ska installeras idag.

I juli beställde vi en Contura 556 och meddelades då om att de skulle återkomma i mitten av augusti. I måndags tittade de hemma hos oss (tror jag eftersom ingen av oss var hemma och Cookie svarar inte på frågan:-) och igår bekräftade de att de kommer för att installera den idag.

    
Contura 556: Vår kamin kommer att se ut som den till vänster, men man ser bättre på bilden bredvid.


Jag är så otroligt nyfiken; jag vill ringa A hela tiden och hoppas att dagen går fort så jag får åka hem och titta.
Sen kan ju saker och ting gå fel och det hoppas jag såklart att det inte gör.

Det ska bli skönt med lite mer värme hemma. Jag har redan märkt att det har blivir kallare hemma, så hösten är i antågande. Då blir det mysigt med en kamin.
Om ni behöver lite värme i höst är ni välkomna hem till oss!

RSS 2.0