Skidsemester för fartglad familj

Förra veckan var vi i Kungsberget och åkte skidor. Vi tog med oss mamma och stannade en hel vecka. Det visade sig vara en lyckoträff.

Vi anlände ganska sent i söndags eftermiddag. Vi hann bara boka skidutrustning, ordna middag och komma i ordning.

På måndag morgon kom vi ut i barnbacken ganska tidigt och båda barnen fick stå på skidor. AA tyckte det var roligt, men hade bara tålamod för någon timme och B ytterligare en timme. På eftermiddagen kunde A och jag åka i folktomma och fortfarande nästan nypistade backar. För första gången på några år fick A och jag åka tillsammans och jag kunde få tips för att förbättra min åkning.

För varje dag orkade B åka mer och mer. En av dagarna åkte hon mest av oss.
Hon fick gå på skidskola två dagar och efter det vågade hon mycket mer. Innan dess ville hon inte åka utan sele trots att den inte behövdes. I skidskolan fick hon dessutom åka ankarlift för första gången.

AA åkte lite varje dag och tyckte alltid det var roligt, men bara om man gjorde som hon ville. Jag åkte till exempel för långsamt så hon ville inte åka med mig. (Jag ville vara mer försiktig för att inte råka göra några missar och göra henne att på det sättet.)

Framåt helgen ökade både antalet åkare och temperaturen, vilket gjorde att åkningen inte blev lika lätt och rolig. När vi åkte hem på söndagen kände jag mig nöjd, särskilt när man såg karavanerna i andra riktningen.

Nästa år kommer vi inte att åka till Kungsberget igen eftersom lovat AA att gå på skidskola. För treåringar fanns endast skidlekis. På Skistars anläggningar finns skidskola från tre år, i alla fall när B åkte i Sälen för två år sedan.

Men det var otroligt skönt att slippa den långa resan till Sälen i år.

B har fått förskoleklassplats

Vi har fått besked om att B har fått plats på förskoleklass på den skola vi önskade i första hand. Trots att det var givet är det skönt att få det bekräftat.

Senare i vår får vi besked om klassens sammansättning. Dessutom sker inskolningen tillsammans med förskolan framåt sommaren. Så efter sommaren börjar hon utan inskolning.

Hur gick tiden så fort?
RSS 2.0