Snart mot Sälen!

Har känt mig väldigt trött de senaste dagarna. Jag försöker lägga mig tidigare än vanligt, men lyckas inte göra det av fler anledningar.

Jag ser fram emot att åka till fjällen efter denna arbetsvecka. Det ska bli härligt att komma ifrån ett tag och det ska bli skönt med återhämtning/avkoppling. Jag ser framför mig sovmorgnar, lite skidåkning på dagarna och läsning på kvällarna.

Syster har nu bestämt sig för att följa med; det blir kul. Man behöver ju inte anstränga sig eller känna krav på umgänge när det är hon som följer med. Dessutom behöver man inte bry sig om hur man ser ut och vi blir en till som lagar mat. Och jag får förhoppningsvis sällskap när A vill ge sig ut i de svårare backarna.

Inka

I helgen var vi på utställningen Inka i Bergrummet på Skeppholmen (där delar Terrakottaarmén visades upp för ett år sedan).

Det var inte alls lika mycket folk där som när vi besökte Terrakottaarméutställningen. Så man kunde strosa runt i sin egen takt, läsa de skyltar som man var intresserad av utan att trängas och titta på föremålen i lugn och ro.

Det var många fina föremål som alla var tillverkade med stor omsorg och skickligt hantverk. Jag tycker att det var intressanta fakta och föremål från olika indianfolk från olika skeenden i livet.

Klart sevärd för den som är intresserad av kultur eller historia.

Stilltje i köket

Det händer inte så mycket med köksrenoveringen i veckorna eftersom vi inte vill göra så pass stora förändringar att vi inte kan använda köket under tiden. Så det mesta gör vi på helgerna så att vi kan avsluta det vi håller på med och göra köket användbart för vardagen igen.

Igår monterade vi i alla fall ihop en stomme och de fem lådorna till den. Vi har inte monterat benen än eftersom vi vill se om det finns några plankor fästa i betonggolvet. I så fall vill vi anpassa benens placering på stommen.

Imorgon kommer vitvarorna som vi har beställt. Förhoppningsvis kan vi ställa diskmaskinen på plats redan då eftersom den gamla i princip endast ska bytas ut mot den nya.

Onödig nyfikenhet

Ibland ska man inte stilla sin nyfikenhet eftersom man kan få ångra det i efterhand.

En inhemsk nyhet av det lite större slaget publicerades i förra veckan. Jag blev nyfiken på vem som var huvudpersonen i det hela, men gjorde inget åt det då eller på några dagar. Det var först idag som jag tog mig lite lite tid till att söka på nyheten på internet för att ta reda på vem det gällde.

Jag blev förfärad och besviken när jag fick veta vem det gällde eftersom jag trodde att denna person hade hög integritet. Jag hade höga tankar om denna person som jag uppfattade som vänlig, hjälpsam och mycket kunnig. Jag hade gärna behållit min gamla uppfattning om personen och levt i ovisshet om att nyheten rörde denna person. Jag hade inte tagit någon skada av det eftersom jag sannolikt aldrig kommer att ha med denna person att göra igen.

Nu efteråt ångrar min onödiga nyfikenhet.

Mer kök

I helgen var vi på Ikea igen. I förra veckan kom jag på att jag ville ha utdragslådor i två av bänkskåpen i stället för hyllplan. Efter en del mätande kom vi fram till att det skulle gå trots att vi har vattenledningar i två skåp. Så vi bytte skåpsluckor mot lådor. Dessutom beställde vi bänkskiva i svart komposit där.

På internet beställde vi även den skiva som ska sitta där kaklet sitter nu.

Vi hann montera de lådor som ska vara i skåpet närmast fönstret och byta ut stommen med lådor som står till vänster om spisen.

I väntar på vitvarorna som förhoppningsvis kommer på fredag kan vi montera en till stomme med lådor, börja ta bort kakel och måla väggen mot tvättstugan. Annars är det väntan som gäller.

Brisbane bronze, OPI

I julklapp fick jag bland annat ett nagellack, Brisbane bronze från OPI, från svärmor.

Det är ett mellanbrunt lack med lite glitter i. Det ser ganska mörkt ut i flaskan, men med två lager ser det inte alls mörkt ut på naglarna. Jag tycker att det är en bra färg som jag nog kommer att kunna använda året runt.


OPI Brisbane bronze.


Nästa gång ska jag prova hur mörkt det blir med tre lager.

Avslut på evighetsprojektet?

Under långhelgen hann jag börja ta tag i mitt evighetsprojekt: min receptpärm. Jag hoppas att detta blir sista gången som jag går igenom den, men det kommer förmodligen att ta några månader att slutföra allt.

Jag ska plocka bort ointressanta recept, sätta in nya recept som jag samlat på mig samt dela upp den stora tunga pärmen i två vanliga pärmar. I huvudsak vill jag samla de recept som vi använder ofta (dvs. recept på maträtterna) i en pärm och allt annat i den andra pärmen.

Start på köket etapp 2

I fredags var vi på Ikea och inhandlade bänkskåpen och under lördagen åkte vi runt till olika köksbutiker och tittade på bänkskivor och stänkskydd (det vi ska ha i stället för kakel).

Vi har i helgen monterat bänkskåpet som är närmast fönstret. Det skåpet är svårast att få på plats eftersom det går en vattenledning inuti skåpet så vi fick borra hål i botten och ena skåpsväggen, men det gick bra och nu är skåpet på plats.

Igår beställde vi spishäll, kombinerad ugn och mikro samt diskmaskin. Vi kommer snart att även beställa bänkskiva i komposit från Ikea samt enamello (emalj) som ska sitta på väggen ovanför bänkskivan.

Vi får se om vi kan få några bänkskåp till på plats i väntan på leveranserna.

Packat Fotografiska

I går åkte vi till Fotografiska på förmiddagen. Det var redan då fullt på parkeringen och kö in till muséet. Jag ville passa på att se Nick Brandts fotografier och utnyttja det årskort som jag fick av A i julklapp.

Det blev att vi snabbt gick igenom utställningarna eftersom det var mycket folk överallt. Och efteråt hoppade jag över museishopen.

Jag är glad att jag fick se de fina bilderna, några mer tänkvärda och kritiska också. Det var bara tråkigt att det var så många besökare att vi inte kunde njuta av utställningarna.

Intensive exfoliating cream with olive

I går kväll testade jag Intensive exfoliating cream with olive från Apvita.

Den var lite, men inte så farligt kladdig att applicera i ansiktet.

När man sköljde bort krämen masserades huden av de små, små kornen och den lämnade efter sig en sval och behaglig känsla i ansiktet.
Eftersom huden kändes sval efteråt skulle jag rekommendera att använda den på sommaren. Jag kommer att spara min andra påse till sommaren. (Alla produkter från Apvita som jag har köpt är förpackade i lite mindre påsar än de traditionella ansiktsmaskerna och sitter i stället ihop två och två så att de räcker till två användningar.)

Bokslut 2011

År 2011 började vi i Japan som var ett drömresemål för oss. När vi kom tillbaka till Sverige avslutade jag hos min förra arbetsgivare och började på ett nytt jobb.

Under våren var det mycket jobb för mig, men vi klämde in en skidresa till Sälen - bara A och jag. A var bortrest med jobbet en del under våren samtidigt gjordes det om i vår hall. Vi blev färdiga med hallen framåt senvåren och byggde även trädäck på fram- och baksidan i trädgården.

Under sommaren grillade vi mycket i vår trädgård och vi firade midsommar i huset med goda vänner. Efter midsommar åkte vi till Island (min 30-årspresent till A) och vi avslutade sommarsemestern i Karlskrona. Redan i mitten av juli började vi jobba igen och behövde något att se fram emot under hösten så vi bokade en resa till Förenade arabemiraten.

Vi började hösten med att installera en kamin och under hösten gjorde vi om trädgården samt i förrådet och garaget. Vi hann även renovera halva köket i väntan på resan som det till slut var dags för och som var härlig, men alldeles för kort.

Under december gjorde vi julgodis, bakade pepparkakor och lussekatter. Vi klädde granen och bjöd vänner på glögg. Jag hade lite ångest för julklappar, men även det löste sig. Och för första gången på sju år firade A och jag jul tillsammans, i Karlskrona.

För att avsluta året bjöd vi in några goda vänner på middag. Vi lyckades bra med maten och det blev en trevlig och mysig kväll med goda vänner. Det var trevligt att gå ut vid tolvslaget, önska grannar gott nytt och se på mycket fyrverkerier.

Ett bra 2011 hoppas jag på ett ännu bättre  år 2012.

RSS 2.0