Skridskoåkning framåt

I helgen fick B skridskoskolemärke 1 och 2. Det betyder att hon flyttas upp från grön till orange grupp vid nästa tillfälle.

Jag är förstås väldigt stor över att det går bra för henne och att hon utvecklas. Själv är hon nervös över att barnen i den andra gruppen aldrig ramlar...


Första lösa tanden

I söndags upptäckte B, till sin stora glädje, att hon har en lös tand. Den är än så länge bara lite lös.

Några barn som B kände på förskolan tappade sina första tänder redan för mer än ett år sedan. Och en del nya kompisar i klassen har tappat flera stycken.

Det första B beklagade sig över var att farmor, som vi just tillbringat en vecka semester med, inte var där så att hon kunde berätta det för henne.

Fritis

Alltid när jag kommit för att hämta B från fritis har hon sölat för att gå därifrån och hon har ofta verkat tveksam till om hon vill gå hem. Jag får alltid locka och peppa henne för att komma därifrån.

På fredagar däremot, när någon av oss är hemma med AA, får B välja vilken tid hon vill bli hämtad från fritis. Tidigare har hon valt att bli hämtad tidigt, vilket för oss innebär efter mellanmålet kl. 14.

Men i fredags ville hon bli hämtad så sent som möjligt, vilket är kl. 16 som vi anmält hennes vistelsetid till.

Jag hoppas att det betyder att hon trivs ännu bättre på fritis nu och att hon tycker att de gör roliga saker där.

Vi brukar på fredagar få en veckoplanering för kommande vecka och ser då att de verkar hitta på många roliga aktiviteter som passar B. Det har varit bakning, pyssel, ute-och lekplatslek, m.m.

Första sjukfrånvaron

I fredags var B sjuk och hemma för första gången någonsin. Det var bara en kraftig förkylning som hon fortfarande inte är helt frisk från. Självklart har hon varit förkyld tidigare, men aldrig med sådan hosta.

Eftersom hon inte var så jättesjuk tyckte hon att det var helt okej att vara hemma. A och AA skulle ju vara hemma så det blev ingen vab i alla fall.
RSS 2.0