Sommar-look!

Nu när det har varit somrigt några dagar har jag bytt ut lite av det ordinarie sminket i sminkväskan. Nu använder jag gärna guldiga/bronziga toner.

Asken med ögonskugga är densamma, The body shop Shimmer cubes palette 06, och jag använder fortfarande den mörkt bruna skuggan (uppe till vänster), men i stället för att använda den rosa skuggan (nere till vänster) för att sudda använder jag den guldbronziga skuggan (uppe till höger).

Istället för mitt vanliga rouge, Face Stockholm Blush-on Delightful, använder jag bronzern som jag köpte på Sephora i Prag, Too faced Beach bunny. Den passar min hudfärg mycket bra och när jag applicerar den under kindbenet ser den lite ut som rouge, men mycket mer naturligt och jag slipper den fake-röda nyansen som rouge gärna har på mig.

Dessutom har jag den senaste tiden lackat naglarna med mitt guldiga lack, Nouba 9.

The body Shop shimmer cubes palette 06, Too faced Beach bunny och Nouba 9.


Nu saknas bara den guldiga bikinin (om jag hade haft någon)...


Ansiktsmask

Igår kväll fick jag tid över så jag la en ansiktsmask. Det sista klämdes ur The body shop Mineral Gentle exfoliating mask. Jag köpte den på rea på The body shops utgående sortiment för mycket länge sedan.

Först tog jag bort smink med Nivea Gentle waterproof eye make-up remover innan jag tvättade ansiktet med Biotherm Biosource Hydra-mineral cleanser gel (min ansiktsrengöring när jag reser). Jag ville inte använda min vanliga ansiktsrengöring, Mary Kay TimeWise 3-in-1 cleanser, eftersom den är något exfolierande när masken i sig är det. Därefter la jag på masken och lät den verka i 10 min. När jag har tvättat bort masken, som kan vara lite svår att få bort, är min hud len och smidig. Huden brukar även hålla sig problemfri några veckor framöver.


Jag har bestämt mig för att inte köpa en ny ansiktsmask nu när tuben är slut. Eftersom jag lägger ansiktsmask så sällan, trots att ambitionen är att göra det en gång i månaden blir det knappt varannan månad i praktiken, är det bättre att köpa engångsförpackningar i påse och inte ha en tub/burk som står och torkar ut på hyllan.


Nästan slut

Flera produkter i badrumsskåpet håller på att ta slut. Tuber och flaskor står upp och ned och tuber är ituklippta.
Genom att klippa itu dem räckte Mary Kay TimeWise 3-in-1 Cleanser ännu en vecka och Biotherm Aquasource har räckt en vecka och kommer att räcka minst en vecka till.


Den nya TimeWise 3-in-1 Cleanser har även en ny förpackning, men innehållet ska vara det samma. Jag tyckte att den nya kändes lite lättare i konsistensen, men det kanske beror på att den är nyöppnad...


Den nya Aquasource som står på hyllan och väntar på att bli öppnad har också en annan förpackning, en burk.

Däremot kommer CCS ögongel och Nivea Gentle waterproof eye make-up remover att bytas ut mot andra produkter.

 


Vroom, vroooom...

Igår körde jag vår bil för första gången. Den är lättkörd och jag har inget särskilt att anmärka på förutom den svagt obestämbara lukten som A redan meddelat mig om. Han kollade upp en sprej, Yocoair, som tar bort lukt som jag köpte på Clas Ohlson. Det luktade faktiskt lite mindre efter att man sprejat, men det försvann inte helt.
A har en ambition om att städa hela bilen invändigt och på så sätt få bukt på problemet. Men jag måste erkänna att jag inte känner mig särskilt manad trots att det nog är jag som lider av det mest.

Äntligen är håret normallångt igen

Igår var jag äntligen hos frisören!

Jag sparade långt hår till vårt bröllop, men efter det skulle jag klippa kort. Det blev inte av, däremot var jag hos frisören i vintras och klippte av 15 cm av håret eftersom jag inte visste hur jag ville ha det, men det blev ändå längre än mellanlångt.
Nu har det nästan blivit sommar och då vill jag kunna sätta upp håret för att få det "ur vägen" när det är varmt eller t.ex. när vi bygger. Så denna gången blev jag av med den långa kvasten och det blev mellanlångt (som jag brukade ha det förut).

Det var en kollega som tipsade om frisören, Ingela på Duon. Hon har tipsat om henne på jobbet för flera går hos henne, bl.a. min chef. Och jag blev jättenöjd. Jag fick uppklippt mellanlångt hår med etapper fram. Jag trivs jättebra och flera (både kvinnor och män) har sagt att det är fint.

Barnlängtan

Eller snarare bristen därav...

I söndags träffade vi kompisarna som just fått en son. Han låg snällt på en filt på soffan under nästan hela vårt besök. Och den söta, blyga dottern gjorde inte heller mycket väsen av sig; satt hos sin pappa eller lekte för sig själv.

Och ändå känner jag inget, absolut INGET! Att skaffa barn varken lockar eller är efterlängtat. Jag undrar om min tid redan är förbi; när jag var mellan 22 och 24 år tittade jag alltid på bebisar när jag såg dem på stan. Jag tyckte att de var söta och längtade enormt efter att skaffa en egen. Men jag hade inte träffat någon om kändes som den rätte och det var inte heller rätt tid.

Sedan dess har jag insett att jag uppskattar friheten och självständigheten, att jag vill resa mer och att barn innebär ett ansvar som jag inte vet om jag är beredd att ta än. Jag tror att jag har varit för ansvarsfull (kan man vara det?) under min uppväxt att jag liksom tröttnat på det och vill ha min egen tid nu.

Flyttförberedelser 2

I helgen lyckades vi packa tre flyttlådor. Vi har ställt upp en av soffdelarna mot väggen för att få plats med de lådor vi kommer att packa. Vi har även rensat ut en del saker som vi inte vill behålla; gamla gardiner, sladdar, spel...

I förra veckan gick jag till macken där man kan lämna miljöfarligt avfall. Jag lämnade nagellack som tagit slut eller som blivit alltför trögflytande.

Idag har A packat tre flyttlådor till och vi har lagt de flesta av böckerna i bokhyllan i väskor. Och så har vi rensat lite till.

Trots att vi trodde att vi inte hade så mycket som vi ville bli av med, eftersom vi flyttade för inte så länge sedan, så finns det tydligen en del. Man har samlat på sig lite mer skräp och förstått att vissa saker kommer vi aldrig att använda igen så då är det lika bra att göra sig av med det.
Det är tur att vi båda är sådana som inte tycker om att samla på oss saker så det är inte så svårt för oss.

Grillpremiär!

Igår åkte A, Cookie och jag buss till Sundbyberg och blev hämtade av pappa. Det var dags för grillpremiär i kolonin!

Det blev revbensspjäll, kycklingvingar, vitlöksbröd och massa grönsaker. Revbensspjällen var godast; dem hade pappa lyckats marinera jättebra. Annars brukar kycklingvingarna vara favoriten, men igår var de inte lika bra marinerade som spjällen.
Det blir oftast jättebra när pappa grillar. Han kan få oxfilén sådär perfekt rosa i mitten. Själv kanske jag kan lyckas med en korv, men det är allt.

Under dagen rensade A och jag rabatterna på vissna blommor och vi tog en promenad i koloniområdet. Cookie gick lydigt i kopplet nästan hela vägen. Sån duktig katt! När vi kom hem blev han duschad eftersom han rullat sig i grus och grävt i rabatterna. Efteråt putsade han sig en lång stund innan han somnade och sov sött hela natten.

Innan vi gick och la oss påstod A att han fått färg, men han var mest röd i nacken. Själv har jag inte märkt något än. Men det var väldigt fint väder och det var varmt att sitta i solen.

Snart kan vi grilla vid vår egen stuga också...

Bil!

I veckan köpte vi en bil. Vi har storhandlat med buss för sista gången!

A har tittat på Blocket, men främst på Kvarndammen och har haft några bilar under uppsikt. Det har varit lite svårt att buda på objekten eftersom man vid ett visst klockslag måste sitta vid datorn för att hålla koll på hur budgivningen går. Men i torsdags lyckades alltså A buda hem en blå Ford Focus kombi för under 30 000 kr.

Jag är jättenöjd! Det blir en perfekt bruksbil för en relativt liten kostnad. Det är några småfel och en del smärre skönhetsfel, men det gör ju inget för då slipper vi vara rädda om den när vi lastar den med nyinköpta möbler och byggvaror.
Vi slipper även hyra bil när vi ska köra till Karlskrona under semestern.

Nu väntar vi på att få se bilen. A ska hämta den i Upplands-Väsby imorgon. Jag hoppas att vi blir lika nöjda när vi ser den.

Luktfri!

Min förra deodorant, Natuvive essentials Pomegranate, skrev Malin Crona varmt om. Ja, förvisso luktar den godis, men man lukade själv inte godis. När man applicerat deodoranten och den torkar bildar den en ibland obekväm hinna på huden. Kläderna skaver av detta lager och det faller vita flingor. Dessutom funkade den inte alls lika bra på mig som på henne. Kanske svettas jag mer än hon?

Just nu använder jag Vichy Antiperspirant som Carin Hellman, skönhetsredaktör för Elle, tipsade om i Metro för länge sen. Den är lite dyr, 95 kr för 50 ml på apoteket, men jag tyckte att det var värt att prova. Den innehåller inte heller alkohol. Jag tycker att den funkar bra på mig.
Det kan också bero på den effekt som syster påstår; nya produkter (och ämnen) brukar fungera bra i början eftersom i detta fall huden inte vänjt sig vid det nya ämnet. Också därför som en produkts effekt avtar när huden vant sig. Men just nu kan jag varmt rekommendera Vichy Antiperspirant om vanliga deodoranter inte fungerar.

Vichy Antiperspirant och Natuvive essentials Pomegranate.


Jag har även provat Absolut torr som också säljs på apoteket. Den funkar jättebra och verkar längre, men är lite strulig att använda eftersom man inte ska använda den inom 48 timmar efter rakning. Trots att jag följde bruksanvisningen blev huden irriterad.

Lite fler visningar...

...men inte så många som jag trodde.

Förra året var vi på visningar 17 dagar, då ingår hus- och lägenhetsvisningar samt tomtbesök och en tomtvisning.
Jag var lite bättre på att skriva upp husvisningarna förra året så det går att komma fram till att vi tittade på sju hus.
Däremot har jag inte skrivit upp hur många lägenheter vi tittade på. Ofta blev det tre per dag då vi var på visningar, sällan bara en. Jag gissar på att vi var på ungefär 2,5 visningar per dag, då blir det 17 visningar totalt.
Vi tittade nog totalt på ca. 8 tomter/tomtområden.

Det blir totalt 32 visningar förra året.
Egentligen inte så många visningar, men när jag bläddrade i kalendern upptäckte jag varför. Vi, särskilt jag, hade mycket att förbereda inför bröllopet. Det var mässor, inköp, klänningsprovningar, guldsmedsbesök, pyssel med kort, m.m...

Många visningar...

Igår på tunnelbanan hem (och eftersom jag läst ut gårdagens Metro) roade jag mig med att räkna hur många dagar vi gått på visningar. I min kalender har jag skrivit upp när vi har gått på visningar; det blev 18 dagar med visningar under årets första 15 veckor.

Jag har däremot inte skrivit upp vilka eller hur många visningar det var. Det varierade mellan en och tre visningar. Jag skulle gissa på att snittet i alla fall skulle bli 1,5 visningar per dag vi var på visning; det skulle i så fall bli 27 visningar bara i år.

Om jag hinner ikväll ska jag kolla förra årets kalender och se hur många visningar vi gick på då. Roligt att veta, men inte särskilt viktig information.

Oregelbunden träning igen

Igår var jag och tränade, en vecka sedan sist igen. Det märks att jag inte går dit regelbundet; magen har lagt på lite för mycket hull. Dags att skärpa sig före sommaren, annars kommer det dröja innan jag är i form igen.
Mitt träningskort går ut lagom till semestern börjar, men jag brukar inte träna när jag är ledig så det gäller att passa på nu!

Kunzelmann & Kunzelmann

Dagen innan vi åkte till Prag läste jag ut boken. Äntligen! Inte för att den var dålig tvärtom, jag tycker att den är jättebra. Men jag har läst den i snart ett halvår på grund av tidsbrist och för att jag haft så mycket annat göra.

Boken har två parallella handlingar om en fars ungdom och sonens nutida liv efter faderns bortgång. Eftersom jag tycker om att läsa personskildringar passade den mig mycket bra och denna bok var mycket välskriven. Bäst av allt tyckte jag var slutet!

Prag dag 1-4

Det blir en kort sammanfattning på den mycket lyckade resan till Prag.

Dag 1: A och jag landade i Prag kl. 8 i torsdags morse. Vi låste in vårt baggage (eftersom vi skulle möta upp resten av vårt resesällskap på flygplatsen senare) och tog flygbuss in till stan. Efter att ha införskaffat en karta och orienterat oss promenerade vi mot Prags slott. På vägen dit gick vi förbi kommunhuset, Krutporten, det gamla torget med St Nicolas kyrka, kyrkan Our Lady in Front of Týn och det gamla stadshuset med det astronomiska uret samt Karlsbron. Strax nedanför slottet åt vi billig och dålig turistlunch. Efter besöket på slottet gick vi till klostret Loreta innan vi promenerade tillbaka till centralstationen för att åka tillbaka till flygplatsen. När vi mött upp de andra och installerat oss i lägenheten gick vi till den lokala puben. Eftersom jag inte tycker om öl blev det ett glas vin av den blaskiga sorten.


Krutporten, Kommunhuset, St Nicolas och Our Lady in Front of Týn.


St Vitus katedral på slottet och Loreta.

 

Dag 2: Vi åt frukost på anrika Café Louvre, där både Kafka och Einstein ätit. Olika typer av frukost kunde beställas. Därefter blev det besök på kommunistmuséet och shopping i bl.a. Palladium, ett stort shoppingcenter. Vi köpte ett stort paraply samt lite bebiskläder till vår kompis som just fått en son. A köpte även en t-shirt. Vi åt lite på Café by Tretters innan vi shoppade lite till och därefter åkte hemåt. På kvällen åt vi middag på SaSaZu som just kommit med i Michelinguiden. För första gången i mitt liv fick jag äta på en Michelinrestaurang. Och det var verkligen jättegott och jättebra komponerade rätter. Och bäst av allt var att det inte alls var dyrt, med svenska mått mätt. Efteråt åkte vi till det nya stället La Fuente, men vi stannade inte länge.


Kommunistmuseet och kyrka som vi åkte förbi på väg till SaSaZu.


Dag 3: Vi åt frukost på Café Slavia, där pannkakor är specialitet. Efter att ha ätit oss mätta gick vi till det dansande huset och därefter till gamla torget och upp i det gamla stadshusets klocktorn. Sedan blev det besök på det lite udda Sex machines museum innan vi satte oss på Hotel U Prince för en drink. Jag tog en mango daiquiri som tyvärr var ett misslyckat val; alla andra blev dock nöjda. Därefter åt vi lite på ett kafé innan vi åkte hem. Vi åt middag på Novometsky Pivovar som har ett eget ölbryggeri. Även här valde jag en rätt som inte föll i mitt tycke och dessutom var portionen för liten, så efteråt beställde jag in en förrätt för att bli mätt. Även här blev de andra nöjda. En otursdag för mig gällande mat och dryck. Efter middagen gick vi till Lucerna music bar som denna kväll spelade 80- och 90-talsmusik. Klientelet verkade dock mycket ungt så vi stannade inte länge.


Väggmålning som vi gick förbi på väg till Café Slavia, Dansande huset, utsikt ner mot gamla torget från gamla stadshusets klocktorn och Mango daiquiri på Hotel U Prince.


Dag 4: Vi åt amerikansk brunch på Radost FX. Varje rätt var gigantisk och flera av oss beställde flera rätter så efteråt var alla mätta fram till kvällen. Efteråt begav sig de andra till Prags slott, men eftersom vi var där första dagen hade A och jag bestämt oss för att shoppa lite. Vi såg även Nationalmuseet och Vaclavplatsen. Jag hann handla en del på Sephora och en skidjacka på rea på Intersport innan vi mötte upp de andra för en tur i de judiska kvarteren (Josefov). Där såg vi bl.a. den gamla judiska kyrkogården, Pinkas synagoga till minne för offren av förintelsen och den spanska synagogan som invändigt var otroligt vacker. Därefter åkte vi hem och åt middag på den lokala puben; denna gång beställde jag in ett glas gott franskt vin för CZK 17 (knappt SEK 7). Även maten var god och mycket billig.

 


Vaclavplatsen med Nationalmuseet längst bort och judiska kyrkogården.


(Dag 5: Vi gick upp kl. 4.30 eftersom vi åkte till flygplatsen tillsammans med de andra och deras flyg gick kl. 6.55. Vårt flyg skulle gå kl. 9.05, men var lite försenat.)

Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera Prag som erbjuder både vackra och tänkvärda sevärdheter samt prisvärd mat och lite bättre priser än Sverige över huvud taget. Tyvärr tillåts inte alternativt tas det betalt för fotografering vid många av sevärdheterna. Jag kommer att minnas skratt och god mat i goda vänners sällskap, även om det var lite kallt och blåsigt.


Reseförberedelser

Tidigt imorgon åker A och jag till Prag (om inte askmolnet hindrar oss). Där ska vi möte upp A:s bror och hans sambo samt A:s barndomskompis och hans sambo senare på kvällen.

Det ska bli underbart att få lite lugn, turista tillsammans och njuta av varandras sällskap efter några veckor med fullständig stress för oss båda.

Eftersom vi genom kontakter får bo i en lägenhet där blir det lite billigare än hotell, men även lite mer packning än vanligt. Men det är bara sängkläder, och eftersom vi är två som reser går allt ändå ner i handbaggaget. Jag ska bara se till att inte packa för många krämer och sånt, men det ska gå om jag får låna lite plats i A:s återförslutningsbara plastpåse.

Ikväll ska vi lämna Cookie hemma hos mina föräldrar. Mamma (eller mormor till Cookie, som vi kallar henne) ska ta hand om honom fram till måndag. Hon är inte hemma ikväll (och inte heller när vi hämtar honom på måndag) så jag hoppas att det går bra att lämna honom. Han har ju varit där förut och det har gått ganska bra.

Eftersom det har varit mycket att göra med husköp och allt relaterat till det har jag inte hunnit läsa på om Prag alls. Jag hoppas hinna göra det under resan dit. Problemet är väl att jag gärna sover under längre transporter.


Köpstopp nr. 2

Nu har årets och livets andra köpstopp inträffat.

Denna gång är det inte ekonomiska skäl utan helt enkelt för att vi ska slippa packa så mycket. Så allt som inte är nödvändigt får vänta att inköpas tills vi installerat oss i den nya bostaden.

Det känns svårt för det kliar redan i fingrarna. Men en resa till Prag kan vara bra distraktion och där gäller inga köpstopp.

Oregelbunden träning

Eftersom det är halv arbetsvecka för mig valde jag att träna idag då måndagar på jobbet är lite hektiska och det skulle ha varit fyra dagar sedan jag tränade sist om jag hade tränat som planerat.

Förra veckan tränade jag i måndags trots att jag var ganska förkyld. Jag är inte särskilt van vid att vara sjuk så när jag är sjuk "glömmer" jag bort att jag inte ska träna. Sent på eftermiddagen kom jag på det och då var det för sent att avboka träningspasset. Men jag tränade försiktigt och tog inte i allt jag hade.

Jag skulle även träna i fredags, som sagt, men efter övernattning borta med jobbet och lite utmattande hemresa samt att det var en del att göra när vi kom tillbaka till jobbet så hoppade jag över träningen.

Dagens träning gick rätt bra, men eftersom det var en vecka sen sista träningen tog jag det lite lugnare än vanligt. Vilket resulterade i mindre svett än vanligt.

Nu blir det resa till Prag över helgen så nästa träning blir om en vecka.

Första undersökningen av marknaden

Igår var vi på två byggvaruhus och ett tapetvaruhus.

På K-Rauta tog jag en Elfa-katalog. Efter att vi kom hem planerade jag vår framtida klädkammare.
A kommer att få en kortsida, ca. 90 cm bred. Det måste gott och väl räcka för en man. Det blir både klädstång och hyllor.
Jag kommer att få en kort- och en långsida. På kortsidan blir det en klädstång för skjortor och kjolar samt en klädstång för klänningar. Långsidan har jag inte lyckats planera än eftersom standardmåtten på Elfas hyllsystem inte riktigt passar. Jag skickade in måtten på utrymmet som jag inte lyckades planera och bad om ett förslag; det är kostnadsfritt och ska komma inom 8 arbetsdagar. Jag hoppas få några idéer i alla fall.

På Bauhaus hittade vi ett perfekt golv till vårt sovrum och ett möjligt kakel till köket. Vi tittade även på badrumsinredning, utemöbler, trappor, handtag till innerdörrar, diskhoar...det mesta med andra ord. Vi köpte 20 flyttkartonger, så efter Pragresan (om askmolnet låter oss flyga dit och hem) börjar packandet.

Sen tillbringade vi en timme på Måleributiken i Alvik. Vi tittade på hundratals tapeter och skrev upp en del till vårt sovrum, vardagsrummet samt gästrummet. Sån tur är vår smak för heminredning ganska lika, så det svåra blir nog inte att enas utan att bestämma oss för vad vi ska välja.

Släktträff nr. 2

Årets andra släktsammankomst inföll idag. Två kusinbarn, två bröder, firade sina ett- respektive treårsdagar. Det var andra gången jag träffade dem. Trots att jag inte är särskilt van eller förtjust i barn tydde sig treåringen till mig. Vi lekte lite och jag matade honom med en tårtbit.

Vi fick både god mat och mumsig tårta. Det var många, många barn, och många gäster, en del släkt och en del vänner till famlijen. Jag hann uppdatera mig lite om några kusiner.

Nytt intresse

I husköpet ingick även ett nytt intresse: renovering/bygga.
Helt plötsligt undrar jag hur man byter panelen, hur man lägger golv och om man lägger golv före man tapetserar. Måste vi skrapa och fixa fönstren i år om besiktningsmannen anmärkte på dem?

Även om huset är beboligt finns det en hel del att göra på det, både in- och utvändigt. Vi har egentligen inte satt några mål än, men vi har sagt att vi måste byta delar av fasaden på gaveln i sommar.

Jag skulle gärna vilja få i ordning klädkammaren så att man kan lägga och hänga undan sina kläder i stället för att förvara dem i lådor och säckar under lång tid. Och Cookie skulle nog tycka att säckarna var intressanta...

Sen vore det givetvis skönt att få ett fint sovrum som känns som vårt fräscha och "permanenta" sovrum.

Utöver det har jag inga särskilda mål för huset i år, men det kommer nog allt eftersom när vi bor där. Detta är bara början...

Flyttförberedelser

Idag har vi varit och tittat på huset för andra gången, och vi har inte ångrat oss. Däremot inser vi att vi har mycket att göra, men förhoppningsvis ska det gå bra om vi tar det lugnt och inte gör allt på en gång.

Än så länge kan vi inte göra så mycket inför flytten.
Jag har klistrat in alla fotona som jag framkallade sist i fotoalbumet, så nu finns det inga lösa foton som kan försvinna i flytten. Jag har även packat ner fotoramarna i min byrålåda.
Vi har kastat alla huskataloger som vi hade samlat ihop (en hög på ca 30 cm). Vi har inte så mycket övrigt att rensa ut eftersom vi har undvikit att samla på oss saker då vi hela tiden vetat att lägenheten är ett temporärt boende.

Det enda som än så länge återstår är att packa ner vinterkläderna i lådorna som står på garderoberna. Nästa helg, när vi har tillgång till bil, ska vi ska skaffa flyttkartonger, då kommer vi kunna göra mer.

Tekniska muséet

Under ett par veckors tid har vi försökt samla ihop några kompisar för att besöka Tekniska muséet. Det finns en utställning, Sport, där man kan "utmana" varandra i olika aktiviteter. Till slut blev det en gammal klasskompis till mig (inte samma som vid valborg), syster, A och jag som möttes vid entrén.

Vi började på Sport-utställningen. Vi mätte vem som var starkast i händerna (A), vem som kunde hoppas högst (A) och vem som var rörligast (syster). Man kunde även testa t.ex. rodd, utförsåkning, reaktionsförmåga och dansplatta. Tyvärr verkade det som om flera av "stationerna" inte fungerade som de skulle så det gick inte att alltid jämföra våra resultat. Det fanns även annat som inte fungerade i övriga delar av muséet.

Vi gick även igenom resten av muséet, vissa delar fortare än andra. Utställningen, Teknorama, är alltid rolig eftersom man får göra och uppleva saker själv. Även Spelet om energin var rolig och lärorik; den gick igenom alla områden som man själv kan göra något för att minska klimatpåverkan. Kom.nu.då var en utställning som handlade om kommunikationens utveckling; den gick vi igenom ganska snabbt.

Tekniska muséet är ett av de roligaste muséerna i Stockholm eftersom många utställningar ät interaktiva. Muséer är mycket barnvänligt; barnen för både röra och leka samtidigt som de kan lära sig saker. (Man kanske inte ska börja med detta museum om de skulle få för sig att man får röra allt även i andra museum?)

Valborg

Vi hade inga planer på att göra något särskilt på valborg fram till i torsdags kväll. Hastigt och lustigt försökte vi samla ihop några vänner.

Eftersom det var med så kort varsel blev det bara en gammal klasskamrat till mig, syster, A och jag. Vi åt på den lokala krogen. Sedan gick vi hem till oss och skålade i bubbel för vårt nya hus alternativt våren. Det blev en ganska lugn, men trevlig kväll.

Det fanns ingen brasa i närheten där jag växte upp, så jag firade helt enkelt inte valborg alls förrän jag träffade A. Då det blev ett par vilda valborgsmässoaftnar följt av ett år helt utan firande för att året därpå firas på Skansen och hemma hos en kompis. Och förra året var det så pass varmt att vi kunde grilla med vänner på klipporna i närheten av där vi bor innan vi gick hem till oss.

Rosa lack Face Stockholm

I veckan lackade jag naglarna med ett ny- och impulsinköpt lack från Face Stockholm. Jag gick in i butiken bara för att titta och upptäckte deras skålar med prissänkta produkter. I en av skålarna hade de utgående nagellack för 20 kr så jag tänkte att det var värt att riskera gå på en nit.

Och det gjorde jag. Jag fastnade för ett rosa lack med lite glitter i, tyvärr vet jag inte lackets nummer/namn eftersom det fallit bort från flaskan. Färgen passar inte min hudton särskilt bra, det hade nog passat bättre för någon med Nicole Kidmans fina hy. Jag tycker att lacket håller normalbra; efter tre dagar är det lite avskavt längs nagelkanten, men i övrigt likadant som när jag målade.
Lacket blev en donation till syster som gladeligen tog emot det.

Två lager rosa nagellack från Face Stockholm med ett lager överlack.

RSS 2.0