Tekniska muséet

Under ett par veckors tid har vi försökt samla ihop några kompisar för att besöka Tekniska muséet. Det finns en utställning, Sport, där man kan "utmana" varandra i olika aktiviteter. Till slut blev det en gammal klasskompis till mig (inte samma som vid valborg), syster, A och jag som möttes vid entrén.

Vi började på Sport-utställningen. Vi mätte vem som var starkast i händerna (A), vem som kunde hoppas högst (A) och vem som var rörligast (syster). Man kunde även testa t.ex. rodd, utförsåkning, reaktionsförmåga och dansplatta. Tyvärr verkade det som om flera av "stationerna" inte fungerade som de skulle så det gick inte att alltid jämföra våra resultat. Det fanns även annat som inte fungerade i övriga delar av muséet.

Vi gick även igenom resten av muséet, vissa delar fortare än andra. Utställningen, Teknorama, är alltid rolig eftersom man får göra och uppleva saker själv. Även Spelet om energin var rolig och lärorik; den gick igenom alla områden som man själv kan göra något för att minska klimatpåverkan. Kom.nu.då var en utställning som handlade om kommunikationens utveckling; den gick vi igenom ganska snabbt.

Tekniska muséet är ett av de roligaste muséerna i Stockholm eftersom många utställningar ät interaktiva. Muséer är mycket barnvänligt; barnen för både röra och leka samtidigt som de kan lära sig saker. (Man kanske inte ska börja med detta museum om de skulle få för sig att man får röra allt även i andra museum?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0