Stor skillnad

Vi bestämde oss för att inte måla taket i stora sovrummet.
Så först grundmålade vi snedtak och väggarna i fönsternischen med billig vit tak- och väggfärg från Rusta. Därefter målade vi över med den vita färg som vi köpte på Flügger på tillträdesdagen. Det ser rätt bra ut; en del skavanker i underlaget syns tyvärr, men det är inget alltför framträdande.

Vi har även tapetserat drygt två väggar. Det har gått ganska bra med uppsättning, mönsterpassning och skärning. Om man inte närgranskar så ser det helt okej ut. Underlaget är i alla fall så pass bra att det inte syns något utom på enstaka ställen. Men om man skulle vilja kan man upptäcka små små mellanrum mellan våderna, missad mönsterpassning, dåliga överkanter pga. dålig skärning...
På många ställen beror den missade mönsterpassning på tapeten själv, tror jag. Om man börjar mönsterpassa uppifrån så blir det alltid fel i mönstret vid mitten och nedåt trots att tapeten är helt slät och rak. Hur kan tapeter för över 700 kr/rulle vara så dåliga? Dessutom förekommer det färgstänk från produktionen på en del ställen. Vi hoppas kunna reklamera detta trots att vi använt halva rullen.

Trots att större delen av rummet är tapetserat känns det inte som tapeten är för blommig/mönstrig. Och när möblerna kommer på plats kommer det att uppfattas ännu mindre blommigt.

Nu ska vi tapetsera klart och börja lägga det svarta wenge-golvet i helgen. Därefter ska socklarna spikas på plats och dem ska vi köpa idag. Sedan är det klart för möblering!

Kommentarer
Postat av: A

Det blir rätt bra i varje fall, även om det inte går så fort fram. Kommer bli riktigt fint när vi är klara!

2010-08-04 @ 15:01:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0