Två renoveringsprojekt

Redan innan vi åkte till Karlskrona hade vi börjat ta ner den gamla tapeten i stora sovrummet. Det är två lager tapeter och den understa lossnar inte från väggen där det inte är spacklat så det blir mycket pillande som kräver mycket tid. Vi ska till Jula för att köpa någon slags maskin som med hjälp av ånga ska göra att tapeten släpper från väggen. Jag hoppas att den gör arbetet mycket lättare; vi har mycket tapet att ta bort i huset.
I sovrummet ska vi bara byta tapet och golv samt montera in en bra rullgardin.

I måndags påbörjades renoveringen av fasaden. Det första steget var att såga ned plommonträdet som stod intill och som är orsaken till att vi måste byta delar av fasaden.

 
Vinterbild med plommonträdet och sommarbild där A sågat ner större delen av trädet.


Så här dåliga är plankorna.


A tog ner en planka som referens för gårdagens inhandling av plankor. Vi lånade bil med dragkrok av föräldrarna och hyrde en släpvagn på Statoil. Egentligen är det billigare att hyra på OkQ8, men det verkade som man var tvungen att boka släpet via telefon och efter att ha telefonköat drygt 10 min gav vi upp och valde Statoil i stället. Efter att ha lastat av de nya plankorna fyllde vi släpet med plommon- och fläderträd som vi sågat ned på tomten. Nu ska vi köpa materiel som behövs, bl.a. arbetsbockar och penslar samt färg på Flugger. Vi håller oss till samma målarfärg som den gamla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0