Fortsatt trädgårdsarbete

I söndags hann vi göra en del i trädgården.

Jag började med att klippa ner klätterrosen på baksidan av huset och med A:s hjälp tog jag bort den stora roten. När den var borta kändes det som den framtida uteplatsen blev en meter bredare och att vi kan få plats med ett stort bord för sex personer.

 
Uteplats med och utan klätterros.


A började lägga betongplattor längs sidan av huset. Tungt arbete! Först måste jord skyfflas bort och underlaget jämnas till lite grann innan han kunde lägga dit en remsa av fiberduken för att hindra att ogräs ska växa mellan plattorna. Därefter hällde han på lite sand för att till sist lägga plattan på plats. Helst ska det ju luta lite ned mot gräset så att regnet rinner ut mot gräset i stället för in mot huset.

 
Sidan av huset med rabatt (syns dåligt på bilden) och med betongplattor längs en del av väggen.


När A lagt plattor fram till plommonträdstubben fick jag hjälpa till att gräva fram rötterna så att vi kunde hugga av dem för att ta bort både rötter och stubbe. Det var tungt och tog lång tid, men till slut var den borta. Vi kommer att få en lite bredare gräsmatta mellan vårt och grannens hus.

A fortsatte att lägga betongplattor efter att han först vält det fula och vingliga insynsskyddet vid vår uteplats på baksidan. Jag började plocka isär det. Vi ska kanske bara ha ett litet insynsskydd allra närmast huset. Som till höger på bilden nedan, men finare insynsskydd förhoppningsvis.


Uteplats med klippta buskar och nedrivet insynsskydd.


Mycket arbete återstår.
På baksidan ska tre små rosbuskar och flera mycket stora buskar klippas ned och rötterna grävas upp. Ev. ska ett mindre lönnträd tas bort, men först måste vi nog höra med grannen. Vi är osäkra på om det står på vår tomt.
På framsidan ska några mindre rosbuskar och en stor klätterros klippas ned och rötterna grävas upp. Även staketet/spaljén vid uteplatsen på framsidan ska tas bort. Vi tar klätterrosen på framsidan sist eftersom den ger lite insynsskydd till köket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0