Från strand till öken

2011-11-26

Idag kunde vi ta en lugn morgon med frukost och packning av det sista innan vi skulle checka ut och åka buss till Dubai. Det kändes vemodigt att behöva lämna Ras Al Khaimah.

Bussen till Dubai gick smidigt och tog ungefär två timmar. Efter att ha checkat in på Mövenpick Bur Dubai tog vi en lunch på hotellets sportbar innan vi skulle hämtas av jeepen som skulle ta oss ut till öknen; vi hade tidigare i veckan bokat en jeepsafari.


Dubais skyline från bussen.


Vi kördes ut till öknen i Sharjahs emirat. Jeepen for upp och ner och svängde tvärt på sanddynerna. Jag blev illamående trots att jag hade tagit åksjukepiller före turen. Vi stannade två gånger för fotografering. Den sista gången stannade vi en längre stund och fick se hur solen gick ner ute i öknen. Därefter åkte vi in i ett ökenreservat i Dubais emirat och fick se både gaseller och antiloper. Vi stannade på arrangörens läger där man fick rida kamel, åka sandboard, röka vattenpipa och få hennatatuering. Vi serverades även god mat i lägret innan vi åkte tillbaka till hotellet. Då var det nästan kolsvart i öknen.


En kamelkalv i inhägnad på första stoppet i öknen.

 
Öken och öknen genom bilfönstret.

 
Jeepkaravan och jeep med fart på.

 
Solnedgång i öknen.


A testar sandboarding.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0