Golvläggningshelg

I helgen har vi lagt golv i inre och övre hallen.

Det var lite krångligt att lägga golvet i inre hallen eftersom några delar av trappan ligger mot golvet. De två delar där trappstegen ligger mellan fick vi bygga runt, men stolpen sågade vi av och sköt golvet inunder. Det verkade inte som trappan hade så mycket vikt på stolpen så det gick bra. Nu återstår första och sista plankan, men vi väntar på att få tillbaka sticksågen som är utlånad till A's pappa. Sedan ska vi sätta en metallist mellan inre hallens och vardagsrummets golv.


Golvet där trappan står mot golvet. Det blev ett litet hål i golvet på ena bakkanten, men man ser det bara om man tittar efter det.

Tyvärr blev det inte riktigt rätt nyans på golvet och skillnaden mellan glansen på lacken är märkbar. Men jag är mest irriterad på att träytorna inte var särskilt fina på golvet. Jag trodde att vi hade köpt ett fint märke med bra kvalitet.
Det är ovant att se golvet i inre hallen. Jag funderar på om det är för att det naturliga hade varit att lägga golvet längsgående i stället för tvären som en fortsättning på vardagsrumsgolvet som vi gjorde.

I övre hallen var det lite mindre krångligt att lägga golvet eftersom ytan är en rektangulär utan rör eller annat som ligger mot golvet, men det tog ändå lite tid att göra det. Hela golvet blev klart och A skruvade fast trösklarna till sovrummet och biblioteket. Det är över sex månaders sedan vi hade trösklar till dessa rum. Det är så skönt för det känns så färdigt.

Nu återstår för målaren att tapetsera och efter det kan vi spiks fast lister.

Kommentarer
Postat av: Caroline

Vad duktiga ni är :)

2011-02-28 @ 12:17:24
URL: http://liebfrau.blogg.se/
Postat av: The Way the Cookie Crumbles...

Tack! Ibland känns det som man sliter för ingenting...

2011-02-28 @ 13:40:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0