Helt färdig hall

Helgen före bröllopet började vi slutföra hallgolvet där vi skulle lägga klinkers. Vi hade trott vi skulle bli klara med klinkersläggandet på en dag, men först på tredje dagen var vi klara.

Vi började på söndagen. A la alla de klinkers som kunde läggas hela utan att skäras. Det var lite bökigt och plattorna ligger något vågigt eftersom det blev lite olika mycket fästmassa under varje platta, men så fick det vara.
Sedan skulle vi använda kakelskäraren, som vi köpt dagen före, för att dela de plattor som behövdes delas. Efter ett par försök insåg vi att det inte skulle fungera. Plattorna delade sig inte längs den linje som vi dragit utan i olika riktningar varje gång och ibland i fler än två delar.
A åkte till närmaste (och bland det dyraste) byggvaruhuset för att köpa ett sågblad i något konstigt material som skulle vara tillräckligt starkt. Efter nästan tio minuters sågande hade han kommit knappt en centimeter in i plattan. Vi fick inse att inte heller detta skulle fungera. Som tur var ringde A:s mamma och hennes sambo kunde tipsa oss att köpa en stark vinkelslip med diamantskiva.

På måndagen åkte A för att inhandla detta efter jobbet. Han lyckades dela plattorna med vinkelslipen så efter en stund hade vi alla de återstående plattorna i rätt storlek. Tyvärr hade fästmassan klumpat ihop sig under natten så vi kunde endast få två plattor på plats.

På tisdagen efter jobbet åkte A för att inhandla fästmassa och vi kunde äntligen få alla plattor på plats.

På onsdagkvällen kunde A lägga på fogmassan och hela golvet var klart.

Sedan väntade vi tills i helgen innan vi gjorde färdig hallen eftersom vi var tvugna att köpa en metallist som nu sitter mellan klinkers- och trägolvet. Dessutom var vi tvungna att göra en konstruktion av två vitlackade mdf-skivor för att täcka det fula proppskåpet. Men när det var klart och socklarna på plats var allt klart.

Före:

  
Bild mot ytterdörren från inre hallen och bild från ytterdörren mot vardagsrummet.

Efter:

 
Bild mot ytterdörren från inre hallen och bild från ytterdörren mot vardagsrummet.


Kommentarer
Postat av: Denice

Jattefint! Sa duktiga ni varit :)

2011-06-15 @ 13:34:48
Postat av: The Way the Cookie Crumbles

Tack! Längtar tills du kommer på inspektion!

2011-06-16 @ 14:30:31
URL: http://thewaythecookiecrumbles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0