Hallgarderob på plats

I tisdags fick vi veta att skjutdörrsgarderoben skulle levereras i fredags.
Eftersom vi trodde att den skulle levereras denna vecka fick vi lite bråttom att göra i ordning utrymmet där det ska stå. Samma kväll spacklade jag väggarna och i onsdags slipade och målade jag dem.

I fredags förmiddag levererades alla 13 paketen som garderoben består av. På kvällen la vi golvet, samma som vi har i inre hallen, och monterade ihop inredningen till garderoben.

I lördags var det lite nervöst när A skulle borra ner i betongplattan för att fästa regeln på vilken vi tänkte fästa skjutdörrens skena. Både el och ett element går i närheten, men vi hade tur. Efter en liten stund borrande på varje hål visade det sig att A bara träffat ett armeringsjärn i ett av hålen. När regel, golv- och takskena var på plats var det dags att haka i dörrarna, en i spegelglas och en i svart glas. Det gick lite smidigare än jag hade trott. Nu är hallgarderoben på plats och hallen känns jättestor eftersom delen vid ytterdörren blivit bredare och man även ser mer av den inre hallen. Det ekar till och med där eftersom vi inte har möbler alls än.


Den fina och praktiska hallgarderoben.


Igår gjorde vi klart det sista inför målarens arbete med tapeterna och A:s frånvaro så att jag ska ha det ordnat hemma medan han är borta. Vi satte dit metallisten mellan vardagsrumsgolv och inre hall, fäste regel, trästav och metallist på trappavsatsen, tog bort pluggar i väggen, förberedde för golvvärme i hallen samt bytte eluttag och strömbrytare.

Kommentarer
Postat av: Christina

Det är så roligt att läsa om er renovering. Det låter som om ni har fått en riktig drömhall. Jag längtar tills vi ska göra om vår. Tyvärr hade byggfirman ej tid förrän i aug. så vi får snällt vänta lite. Här nere har det varit fint vårväder hela helgen så vi har varit ute och klippt fruktträden även sågat ned ett som ej gav frukt. Ha det så bra Kramar

2011-03-07 @ 12:24:30
Postat av: The Way the Cookie Crumbles...

Ja, hallen är härligt stor nu; inte trång och bökig. Augusti är ju jättelångt bort... Men ni har säkert annat att göra fram tills dess;-)

Här får vi snällt vänta på våren i stället. Snön ligger fortfarande tjock på tomten trots att vi haft plusgrader ett par dagar. Så vi jobbar på inomhus...

2011-03-07 @ 15:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0