Mot sydligare breddgrader

2011-11-22

Vi åkte hemifrån tidigt på morgonen och allt gick smidigt: långtidsparkeringen, väntan och bussfärden till terminalen, incheckningen och säkerhetskontrollen. Men sen upptäckte vi att flygbolaget var tidsoptimister. De ropade upp att det var några minuter kvar tills ombordstigning, men fick gå ombord efter ungefär femton minuter efter att vi informerats.
Vi lyfte femton minuter efter utsatt tid och meddelades att vi skulle flyga in den tiden, men vi landade även femton minuter efter utsatt tid.
Flygresan gick bra; det var bara några kortare turbulenser, någon ganska kraftig dock. Jag sov och läste under större delen av resan.
En halvtimme innan vi skulle landa informerades vi om detta, men vi landade 45 minuter efter meddelandet. Därefter fick vi vänta ganska länge innan bussen från flygplatsen avgick.

När bussen anlände till Hilton Resort and Spa i Ras Al Khaimah var det som om vi hade tagit oss in i en annan värld, en värld av Tusen och en natt. Hotellets lobby var enormt och levande pianomusik spelades när vi anlände. Hotellområdet är knappt två kilometer långt och här finns fyra restauranger, flera barer, spa, flera poolområden, vattensportsaktiviteter och några butiker.

Vi välkomnades med färskpressad juice och uppgraderades vid incheckningen från deluxerum med havsutsikt till en svit i en villa nära huvudbyggnaden. Då kändes det som om vi på nytt var på bröllopsresa. (När vi följande dag kom tillbaka till ett städat rum med blommor på sängen kändes det ännu mer som vi var på bröllopsresa.) Egentligen tycker jag att det är lite onödigt att ha svit med vardagsrum. Vi tillbringar sällan mycket tid på rummen under våra resor.

  
Villan som vi bodde i; vår svit var andra våningen till höger.
Sovrummet och vardagsrummet i sviten.


Säng med bröllopsresekänsla.


Efter att vi hade installerat oss på rummet åt vi middag på huvudrestaurangen. Det var buffé med ett ett mycket stort utbud av rätter-, några rätter hade mexikanskt tema. Allt var mycket gott och servicen var klanderfri däremot var det rätt dyrt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0