Halvfärdigt

I helgen klippte vi ned busken på grannens tomt, men vi hann inte gräva bort "huvudroten". För inte nog med att det finns en jätterot under all buske, den har dessutom fått skott så att nya buskar börjat växa, till och med ett par meter från huvudbusken.
Vi började köra kvistarna i grentuggen, men insåg att det inte skulle gå eftersom det mesta av kvistarna är mjukt och sladdrigt. Dessutom skulle det ta alldeles för lång tid. Så vi började bryta kvistarna för hand och fyllde tre sopsäckar. Ännu återstår merparten av den stora kvisthögen. Vi får se när vi har tid att ta hand om den. Det blev väldigt tomt när vi klippte bort busken; det blev en några kvadratmeter tom plätt.

I köket hann vi ta ner alla överskåpen och sätta upp alla nya stommar, även den ovanför köksfläkten som A var tvungen att såga till. Dessutom är alla skåpsluckor utom den till skåpet ovanför fläkten på plats. Men vi har inte hunnit montera handtagen än.

De nya skåpen är något djupare än våra gamla. (På Ikea finns skåpen endast med ett djup så vi trodde att de var standardmått, men det kan ju vara så att våra gamla skåp var enligt gammal standard.) Nu har jag gott om plats för glas och porslin; jag får till och med plats med en hel del till.

Det blev fint och fräscht med vita, höga och högblanka skåpsluckor, men det kommer nog att se ännu bättre ut när ny tapet och nytt kakel är på plats. Vi har ännu inte bestämt när vi ska byta ut de undre skåpen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0