Återbesök BB

Igår var vi tillbaka på BB för återbesök. Dels skulle blodprov tas på B för det s.k. PKU-provet (som testar för ett tjugotal ovanliga sjukdomar där tidig behandling är avgörande) dels skulle hon vägas.

Det var barnmorskan som förlöste mig som tog emot oss. Att ta blodprov gick bra trots att första försöket inte gav något blod. Barnmorskan gav B några få milliliter sockerlösning medan B sög på A:s pekfinger. B han inte ifrån sig ett ljud vid de två sticken.

Däremot blev hon lite upprörd av att vägas. Det visade sig att hon gått ned till 2780 g, vilket var lite för stor viktnedgång. (Det är normalt att barn går ner i vikt efter förlossningen.) Vi fick rådet att ge B 30 ml babysemp efter varje amning var tredje timme och utöka doseringen med 10 ml för varje dag.

A köpte babysemp igår eftermiddag, men vi har inte lyckats få i B så mycket eftersom hon somnat efter varje amning. Dessutom har hon sovit i princip hela dagen idag. Den riktiga bröstmjölken har runnit till nu så jag hoppas att den tillsammans med sömnen gör att hon lägger på sig vikt. Jag antar att vi får veta det på uppföljningsbesöket imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0