Mot ett färdigt kök

Det var skönt att komma hem från Sälen lite tidigare så att vi kunde hinna få lite gjort i köket.

I lördags lade vi färdigt resten golvet, det vill säga ända fram till bänkskåpen. Då kunde vi byta ut den gamla diskmaskinen mot den nya som har stått i köket sedan den levererades. Det tog en stund att förstå diskmaskinen; den är som en liten dator. Det var många inställningar man skulle/kunde göra. Eftersom diskmaskinen är lite högre än våra nya bänkskåp kommer vi att få höja upp bänkskåpen något för att de ska komma i jämnhöjd.

I går tog A bort all kakel ovanför diskbänken. Det tog ganska lång tid eftersom kaklet på vissa ställen splittras sönder och på andra ställen följer gipsen som den är fäst på med. De hålen i gipsen som fanns sedan förra gången A var i farten fyllde jag med spackel. Jag målade även väggen mot tvättstugan.

Nu återstår att ta bort fixen som kaklet var fäst med, höja bänkskåpen och montera de två återstående bänkskåpen (till spisen/ugnen och till diskhon). Vi väntar även på leverans av bänkskiva och enamello i veckan eller nästa vecka. När allt detta är på plats är det endast socklar som ska på plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0