Vilofri helg

I helgen har vi jobbat med köket från morgon till kväll.

Vi började redan i fredags kväll. Då tog vi ut spisen och ställde bänkskåpet för ugnen på plats. Vi började även justera bänkskåpens höjd.

I lördags morse stängde vi av vattnet i hela huset eftersom det inte fanns någon avstängning endast för köket. Vi tog ut diskbänken och bänkskåpet under diskhon samt ställde in det nya bänkskåpet för diskhon. Vi lyckades till slut justera alla bänkskåpens höjd så att de var jämnhöga och dessutom i nivå med diskmaskinens höjd.
När pappa anlände limmade vi fast enamellon på väggen mellan de övre och undre kökskåpen. Tyvärr skadade vi tapeten lite, men det mesta av skadan är bakom enamellon. Sedan lade vi bänkskivan på plats och kunde efter två besök med kompletteringshandling på Bygg-Ole koppla in köksblandaren och slå på vattnet i huset. Nu kan vi även stänga av vattnet i köksblandaren. Därefter kopplade A in spisen och den kombinerade spisen och mikron. (Nu håller vi på oss att lära oss dem.)

Igår sågade A till de mindre enamello-skivorna som ska sitta på sidorna. Därefter åkte vi för att handla bland annat färg, koppling till diskmaskinen och lådfront. På kvällen hann vi måla kanterna på enamello-skivorna limma fast dem. Nu återstår att lägga silikon i fogarna så att vi kan använda köket fullt ut.

Därefter återstår att få belysning, socklar och foder på plats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0