Annorlunda midsommar

Det blev den första vita midsommaraftonen sedan jag träffade A. Samtidigt som det kändes naturligt kändes det konstigt att inte dricka alkohol. Jag kände mig inte utanför och det var självklart inga konstigheter för övriga att jag avstod från den. Så det var mest känslan.

Vi anlände till svåger och hans fru i Hjärup några dagar före midsommarafton. Dagen inleddes med avkoppling och förberedelser. Föregående dag hade vi hjälpt till med inhandling och städning.

Firandet skulle börja med midsommarstång och dans på orten, men det blev inställt på grund av regnet. Så det blev lite tidigare midsommarmiddag. Alla hade bidragit med lite så det fanns bröd, paj, köttbullar, prinskorv, potatis, sill, ägg, sallad, laxtårta, brieost... Allt var jättegott och man blev mycket mätt.

Till efterrätt blev det både jordgubbar och smarrig jordgubbstårta. Efteråt lekte vi paketleken. Det var första gången för mig. För er som inte känner till leken går det ut på att genom kasta tärning välja paket från de andra spelarna. Alla hade två paket var med sig och det kunde vara "nitlotter" (fula/onödiga/konstiga saker) i dem. Tillsammans fick A och jag ganska bra utdelning med godis, choklad, te, böcker...

Kvällen avslutades med fotboll och allmänt socialiserande. En mycket trevlig och lyckad midsommarafton, om än något annorlunda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0