Tre rabarberpajer

För några veckor sedan erbjöds jag rabarber av mamma. För första gången tackade jag ja eftersom jag tyckte att jag hade tid att ta hand om den och ville prova baka rabarberpaj. Rabarbern räckte långt så det blev tre rabarberpajer till slut.
 
För första pajen använde jag ett recept som jag hade i min receptpärm. Det var en sockerkaksliknande smet så resultatet liknade mer kaka än paj. Jag tyckte att det var konstigt att det inte var någon mjölk i smeten och mycket riktigt blev den lite hård och svår att hantera. Efter full gräddningstid hade pajen fortfarande inte fått någon färg och det skedde inte förrän efter nästan dubbel gräddningstid. Det var nog därför som pajen blev lite för hård. Receptet åkte i soporna.
 
För andra pajen letade jag upp ett annat recept på internet. Denna paj var med smuldeg, men det var ganska mycket socker i den. Den smakade dock bra och blev en succé hos A.
 
För tredje pajen använde jag samma recept, men denna gång använde jag margarin i stället för smör. Av någon anledning blev smuldeg inte smulig utan blev mer lik en deg, men den blev uppskattad ändå sån tur var. Jag använder alltid smör, men margarin ska väl vara samma sak? Nu har jag provat baka rabarberpaj. Nästa gång jag får rabarber blir det kanske något annat än paj.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0