Första sondering av barnvagnsmarknaden

2012-03-24

I dag var i en butik för att titta på barnvagnar för första gången. Butiken är en familjeägd butik i Orminge. Paret som äger butiken har tre egna barn, men jag uppfattade även de två unga tjejerna som jobbade i dag som mycket pålästa. En hel ny värld öppnade sig för oss.

Vi pratade med den kvinnliga butiksinnehavaren och hon kunde förklara skillnader mellan vagnarna och kunde även se vad vi behöver. Hon demade främst Bugaboo Cameleon.

Vi förklarade att vi inte ville ha en barnvagn för både nyfödda (upp till cirka sex månader) och sittande barn. Den får gärna inte vara så tung eftersom jag inte är så stark, men vi gärna vill ha fyra hjul med två snurrhjul (swivelhjul) fram. Vi frågade om ståbrädor, hopfällning.

Till sist frågade vi om biltransport och fick lära oss att det heter babyskydd för de minsta. Vi fick lära oss att man kan spänna fast babyskyddet antingen med bälte eller Iso fix eller med både och. Eftersom vår bil är så ny visste vi inte ens om vi hade Iso fix (vilket vi efteråt upptäckte att vi har).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0