Spontant bilköp i helgen

I lördags passade vi på att besöka Toyota center och Torvalla bil (Mazda-försäljare) när vi ändå var ute och körde. På Toyota fick vi veta mer om att beställa en ny Toyota Avensis som vi var intresserade av. På Torvalla bil var det främst Mazda 6 vi var intresserade av. De hade två nya exemplar, en svart och en vit, Mazda 6 Takara edition som är en specialutgåva av bilen från 2011. Så de hade rätt bra pris på dem eftersom de antagligen vill bli av med dem nu.

När vi kom hem tittade vi på internet och hittade en silverfärgad Mazda 6 Takara edition (ända borta) i Kungsängen som vi tänkte titta på idag eftersom de inte hade öppet igår. Däremot hade Toyota center i närheten av oss öppet igår så vi tänkte passa på att provköra en Toyota Avensis så att vi skulle ha något att jämföra Takaran med.


Mazda 6 Takara Edition


När vi kom in i Toyotas bilhall tog det inte lång tid innan jag upptäckte en ny vit Toyota Avensis Black & white edition, en specialutgåva av bilen från 2011. Det var sista bilen och även denna var starkt rabatterad eftersom de vill göra plats för nya bilar. Efter en stunds fundering och lite rådslag bestämde vi oss för att slå till. Vi kom fram till att vi aldrig skulle få en så bra bil till ett så bra pris. Vi hade kunnat köpa årets Avensis i den färg vi önskat, men hade då fått betala 40-50 000 kr till. Vi bestämde oss för att välja till backsensorer och takrails samt vinterdäck (fälgar till dessa ingick).



Toyota Avensis Black & white


Så gick det till när vi spontanköpte en helt ny bil i helgen.

Kommentarer
Postat av: Malin

Det är alltid kul med ny bil =) framfÖr allt eftersom bilar egentligen aldrig är ett bra köp ekonomiskt sett men om man fâr de till rabatterade priser och helt ny dessutom sâ varför inte. Hoppas pâ en bild sen när ni fâtt den bara!

Kram

2012-03-13 @ 11:02:44
URL: http://mesrevesblancs.blogspot.com
Postat av: The Way The Cookie Crumbles...

Det roliga är att vi hade kunnat köpa den begagnad för samma pris så andrahandsvärdet är rätt högt, men vi ska ju ha bilen länge så det spelar egentligen ingen roll.

Jag hann inte publicera inlägget när jag satt vid datorn så det blev från mobilen och då hade jag inte några bilder. Men nu kan du se vad vi köpt och inte köpt;-)

Kram

2012-03-13 @ 13:37:00
URL: http://thewaythecookiecrumbles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0