Barnrumsrenovering blev trädgårdsarbete

Under Valborgsledigheten var det tänkt att vi skulle påbörja renoveringen av barnrummet, dvs. det som har varit gästrum fram tills nu. Eftersom det var så fint väder bestämde vi oss för att vara utomhus och prioritera trädgårdsarbetet.

Jag började Valborgsmässoafton med att beställa tapet till barnrummet. Det är en vit tapet med silvriga moln. När A kom hem rån jobbet åkte vi för att inhandla allt vi behöver för renoveringen av barnrummet: wall cover, golvpapp och lite annat. Så att vi kunde ta tag i renoveringen när vi har tid.


Tapet Cladia från Sandberg.
(Det blir kanske lite för ljust och tråkigt med ljust askgolv och vita tapeter, men jag hoppas att de färgglada väggdekorationerna och textilier med färg ska göra rummet lite roligare.)


Även första maj började med en shoppingrunda. Vi inhandlade bl.a. dynor till utemöblerna och syréner som vi senare planterade på grannens tomt som vi har vår bakre tomtgräns mot. Förhoppningsvis ska syrénerna ge lite insynsskydd på altanen i framtiden. Vi satte upp några lyktor, inhandlade på Ikea, som går på solceller på planket på altanen på baksidan. Jag satte ut några kryddor i köksfönstret och sådde luktärt i balkonglådor så att de ska få slingra upp på planket på altanen på framsidan. Jag hoppas att de ska trivas där. Grannen meddelade att det skulle bli snöblandat regn till helgen så jag vågade inte så sommarblommorna direkt i rabatten än utan avvaktar någon vecka till.

Igår kväll lade vi ut golvpappen i barnrummet och började riva bort tapeter. Om man endast river bort det översta lagret av den översta strukturtapeten så får man en jämn yta som vi nog kan tapetsera på direkt utan att sätta upp wall cover. Vi får undersöka saken närmare när vi har tagit bort mer tapet, men det skulle underlätta och snabba på renoveringen en hel del. Dessutom måste det gå att lösa med snedtaket som vi vill ha jämn och vitmålad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0