Tre månader - sprutor

Idag är B tre månader gammal. A följde med till BVC idag eftersom bebisar vid tre månaders ålder får två (frivilliga) sprutor.
 
Först vägdes och mättes B som vanligt dock. Hon väger nästan 5 500 g, är 60 cm lång och har ett huvudomfång på 40 cm. Hon ligger på medelkurvan för alla måtten.
 
Sköterskan tycker att B är en stadig bebis - hon håller huvudet bra och sitter bra med hjälp. Till jul skulle hon kunna sitta med vid bordet i barnstol. Hon kunde även få SMAKA julmaten, dvs. en fingertopp doppad i sås eller slicka på ett äpple.
 
Sedan var det dags för sprutorna. Det var dels kombinationsvaccin mot difteri, stelkramp, kikhosta, Hib (Haemophilus influenzae typ B) polio och hepatit B (den sista eftersom pappa åker till Hongkong), dels vaccin mot pneumokocker. Sköterskan meddelade att särskilt den andra sprutan gjorde ont. B började gråta redan vid första sticket och vid andra sticket blev det än värre. Efter några minuter gick det över i alla fall. Jag tyckte att det var jobbigt att se att B hade så ont. Man kan få några olika reaktioner på vaccinen, men än så länge har jag inte märkt något särskilt på B.
 
Vi fick även veta att det ökade dreglandet och att B stoppar handen i munnen förmodligen inte beror på tänder utan på att hon nu är i en fas då hon hela tiden vill stoppa händer och andra saker i munnen och att det ökar dreglandet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0