B minns?

Igår var vi på BVC för att vaccinera B igen. Det var som om hon visste vad som skulle ske för hon blev ledsen så fort vi kom in på sköterskans rum. Det verkar konstigt att hon minns sprutorna hon fick när hon var tre månader. Dessutom har vi ju varit hos BVC ytterligare en gång efter det.

Vi började med att väga henne. Hon började som vanligt gråta när hon låg på den hårda vågen. Kanske var det därför hon blev ledsen när vi kom in på rummet. Att mäta hennes längd gick bättre än vanligt, men det kanske beror på att hon ofta sträcker på sig nu för tiden. 6 390 g, 65 cm och 41,4 cm i huvudomfång.

Sedan var det dags för sprutorna. B började gråta igen när sköterskan satte sig framför henne. Återigen verkade hon veta vad som var på gång. Hon blev ledsen efter första sprutan och sköterskan kunde inte fånga hennes uppmärksamhet för nästa spruta så hon fick sticka henne ändå. Sedan fick hon titta på såpbubblor och när A ställde sig med B framför tavlan för syntest så B kunde pilla på bokstäverna var det bra igen.

Jag är glad att det nu dröjer till nästa gång det blir dags för sprutor. Jag tyckte det kändes jobbigt denna gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0