Första portionen riktig mat

Idag fick AA sin första portion av icke-barnmat. Hon har länge tittat åt och varit intresserad av vår mat. Vi gissade att AA skulle börja med vanlig mat tidigare än B.

Sedan någon månad tillbaka har hon "förstått" att den smakar bra (bättre än hennes egen mat?) och velat ha av den. Vi har försökt distrahera henne med smörgåsrån och puffat majs för barn, men ofta slutade det med att hon fick lite smakbitar.

Så ikväll fick hon sin första portion "riktig" spaghetti med köttfärssås. (Antagligen smakade det annorlunda mot de många varianter på burk som hon ätit.) I början var hon otålig och ville efter varje sked ha mer innan hon hunnit svälja. Men hon verkade mycket nöjd över natten. Och fram till sista skeden gapade hon stort varje gång.

Det var varit smidigt med barnmatsburkar eftersom AA oftast ätit något tidigare än oss andra. Men det är nog mycket mer ekonomiskt att låta henne äta av vår mat. Redan ikväll veckohandlade vi utan att köpa barnmat och prisskillnaden var markant.

Egentligen är det ju smidigt att AA äter av vår mat. Det enda viktiga är att se till att maten verkligen är färdig i tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0