Första natten utan blöja

Natten till idag sov B utan blöja för första gången.

Redan för nästan ett år sedan hände det att hon ibland vaknade med torr blöja. Framåt sommaren kunde nattblöjan vara torr flera morgnar i sträck. Och efter sommaren har blöjan oftast varit torr på morgnarna.

Vi diskuterade, vid några tillfällen, om eventuell avveckling av nattblöjan, men det var både resor och bakslag som gjorde att vi avstod. Därefter har vi nog, helt enkelt, glömt och kanske även blivit för bekväma att göra något åt saken.

Redan i förrgår kväll frågade B om hon skulle sova utan blöja, men då hade hon druckit mycket på kvällen så vi vågade inte. Hon drack sedan mer under natten, men vaknade ändå med torr blöja.

Igår kväll tänkte vi att vi skulle låta henne sova utan blöja. B upprepade frågan från i förrgår kväll, då gick vi såklart med på det. Och i morse vaknade hon med torr blöja.

Vi sätter ofta på B blöja före längre resor, till exempel med bil, om vi inte skulle hitta någon toalett, eller om hon inte skulle kunna kissa på flygplanstoaletterna. Blöjan har dock alltid varit torr efter dessa resor.

Det vore väldigt skönt om B var helt blöjfri och det verkar som om hon själv är redo för det (och har kanske varit ett tag). Att det sedan kommer bakslag är antagligen naturligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0