Olika barn: rörelser, mys och förändringar

Det är väldigt tydligt att mina barnen är olika.

B var ett väldigt ”snällt” och lugnt barn. Det var aldrig problem att byta blöja på henne eftersom hon alltid låg still på skötbordet. Fram tills hon slutade med blöja på dagen bytte vi alltid blöja på skötbordet, trots att hennes ben stack långt utanför skötbädden.
AA är desto mer rörlig. Redan nu vrider och vänder hon sig när hon ligger på skötbordet. Och det kan vara svårt att få på henne blöja och kläder för att hon ligger på sidan eller rör sig så mycket. Däremot är AA senare med att ta sig fram.

Men B var aldrig särskilt gosig. Andra föräldrar kunde krama och mysa med sina barn, men det ville aldrig B när hon var liten. Det är först det senaste året som hon har bett om kramar och mys.
AA omfamnar redan nu med sin lilla famn och det känns så himla mysigt. Hon kan borra in sitt ansikte mot bröstet eller ligga stilla i famnen och bara mysa.

B protesterade aldrig mot förändringar. Vi såg aldrig någon reaktion mot att börja dricka välling, börja äta mat eller när vi flyttade spjälsängen.
AA protesterar först, men verkar kunna acceptera det mesta: mat, välling, napp. Men att sova i spjälsängen har vi inte lyckats vänja henne vid än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0