Medicin morgon och kväll

När B var på femårskontroll på BVC blev nästan den viktigaste frågan AA:s förstoppning. Då hade vi provat ge Lactulos efter inrådan av min kollega och även apotekspersonalen. Men efter första gången gav, den i bipacksedeln föreskrivna dosen, 10 ml inte längre någon effekt trots att vi gav det varje morgon.

BVC-sköterskan tyckte att 10 ml är en för stor dos och rekommenderade 5 ml varje morgon, och om det inte hjälpte även 5 ml varje kväll. Efter att ha testat att bara ge AA morgondosen några dagar lade vi till kvällsdosen.

Nu ger vi 5 ml i äppeljuice varje morgon och 5 ml i vällingen varje kväll. Det har varit lite bättre, men efter ett uppehåll på ett dygn (när barnen övernattade hos morföräldrarna) är vi tillbaka i lite svårigheter.

Vi har provat Movikol och första gången fungerade det inte, men idag verkade det görs susen.

Att det blir ett så stort problem beror på att AA såklart blir på dåligt humör och man inte kan göra någon aktivitet alls. Dessutom vill hon inte äta och knappt heller dricka.
Vi har behövt hämta henne tidigt från förskolan två gånger eftersom hon inte kan delta i verksamheten och de har även meddelat att vi ska stanna hemma de dagar hon har så jobbigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0