En vecka på Kreta

Vi är ganska nyss hemkomna från en veckas semester på Kreta. Det var Vings sista vecka för säsongen och för oss var det helt rätt tid att åka - AA hade skolats in på förskolan och jag hade landat i nya jobbet.

Flygresan på drygt tre timmar var inte för långt. Däremot var busstransfern (drygt två timmar) till hotellet för lång på krokiga och ojämna vägar. På ditvägen väcktes AA när bussen abrupt och hårt krängde till. Sedan grät och skrek hon i över en halvtimme att hon ville "hem till Häckvägen". På hemvägen kräktes B efter en halvtimme.

Men resmålet var ändå värt all möda. Vi bodde på Sunwing Makrigialos Beach. Stranden med finkornig mjuk sand var långgrund och havet hade perfekt temperatur för bad.

Det finns inte mycket att se och göra i området, så det passade trötta föräldrar och bad- och leksugna barn bra. Makrigialos är en sömnig liten by med ett fåtal butiker och några restauranger

En av dagarna åkte vi till Europas sydligaste stag, Ierapetra, men det fanns inte så mycket mer att se där: ett fort som man inte fick gå in i och en moské som vi inte bemödade oss att ta oss till. Vi hade tänkt ta oss till staden samma dag som det var marknad, men den morgonen kom bussen aldrig.

Klimatet var nästan perfekt: soligt, runt 22 grader och fläktande till brisiga vindar. Något kylare upplevdes det vissa kvällar.

Vi hade Sunwing inclusive: frukost alla dagar samt lunch och middag fem dagar. Maten var okej, men verkligen inte mer och upplevdes efter bara en dag likartad.

Hotellet var bra. Det var rent i rummen, vid poolområdet och i restaurangen. Nackdelen var att det var ganska jobbigt att ta sig fram med barnvagn eftersom det var många halvtrappor och våningsplan som inte nåddes med hiss. Dessutom gjorde höjdskillnaderna utomhus att ramperna/backarna var branta och omvägar kunde vara lite långa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0