Ny nattningsritual med AA

Sedan några månader tillbaka vill AA alltid ha med sin docka (som hon även kallar "bebis") vid nattningen. (Hon ville i början ta med sig dockan överallt, men accepterade att dockan fick stanna hemma när vi lämnade huset. Men vi tillät henne att ta med dockan till förskolan då vi hoppades att den skulle ge henne trygghet. Nu tar hon med sig den dit ibland.)

Sedan ungefär en månad tillbaka vill även AA att vi läser och sjunger för henne vid nattningen. Hon brukar välja en bilderbok och får höra den medan hon dricker välling. Sedan vill hon höra "Trollmors vaggvisa".

Hon brukar fortfarande känna med sina fingrar på mina örsnibbar medan hon somnar. Jag tror A har vant henne vid att inte göra det längre.

När hon somnat brukar hon ytterligare en stund försäkra sig om att vi är kvar genom att känna efter oss. Och rör vi oss kommer händerna direkt för att hålla oss kvar ytterligare en stund.

Försöker man gå från henne "för tidigt" märker man att hon blir mer orolig och håller oss kvar vid minsta rörelse. Därför försöker jag stanna och ligga stilla en stund efter att hon somnat för att hon ska känna sig trygg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0