Simfritids till hösten

I onsdags var B på prova-på-dag på simfritids som hon börjar på efter sommaren. De har varit i skogen och grillat korv och marshmallow - succé. Därefter var det pyssel och lek i deras lokal i en villakällare som ligger mellan skolan och AA:s förskola.

När B börjar i första klass kommer skola och fritids vara åtskilda. Då har vi valt att hon ska gå på simfritids eftersom de vid slutet av dagen leker vid fotbollsplanen bredvid AA:s förskola.

Som namnet antyder går de till simhallen, men bara ibland. De hittar på alla möjliga aktiviteter: spelar fotboll, åker skridskor, klättrar, åker till olika lekplatser och ställen i Nacka, m.m.

Det betyder även att de inte kommer vara eller utgå från sin lokal. Därför kommer B behöva ta med sig extrakläder, vattenflaska och annat som man kan behöva.

Till hösten kommer det att vara totalt 50 barn från första och tredje klass från skolan, (De har endast barn från B:s skola.) varav nio förstaklassare och sju av dessa är flickor. B känner till alla som börjar i höst.

B är redan peppad att börja och vi tror att simfritids kommer att passa henne väldigt bra eftersom det kommer att aktivera henne fysiskt. Däremot är vi osäkra på om AA i framtiden ska börja för eftersom hon föredrar mer stilla lek. Men det får vi se då.

Vi har även hört väldigt gott om simfritids samtidigt som att fritidsverksamheten på skolan (efter förskoleklass) tydligen inte är så bra (kanske jämfört med förskoleklass - för just nu är vi väldigt nöjda). 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0