Ny termin - nya grupper

Skol- och förskolestart efter sommarlovet har gått förvånansvärt bra. Båda barnen har börjat i halvnya grupper.

AA har, tillsammans med fyra andra barn födda samma år från hennes förra avdelning, fått byta till en avdelning för äldre barn (de äldsta på förskolan). De kompisar som hon helst lekte med, båda ett år äldre än henne, bytte tyvärr till en annan avdelning. AA verkar dock trivas på förskolan, men frågar man vilka hon leker med nämns de två tidigare kompisarnas namn. Jag är väldigt glad och tacksam över att hon fortfarande kan leka med dem när de är på gården.

B har börjat i en ny klass som var en blandning av hennes förra klass (förskoleklass) och en parallellklass. Hennes klass och parallellklassen samarbetade och umgicks mycket på fritids under förra läsåret så hon kände till alla barnen även i den klassen. Inte heller B har nämnt någon särskild kompis i den nya klassen ännu. Men hon verkar trivas i alla fall.

Dessutom började B på simfritids. Ungefär hälften av barnen i hennes årskurs gick på samma förskola som henne, några gick i hennes förskoleklass och även den andra känner hon till sedan tidigare. Hon verkar trivas och ha väldigt roligt efter skolan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0