Följdfrågor på det?

Att barnen tänker och resonerar olika har vi fått erfara flera gånger. Tydligast blev det i frågan hur barn blir till.

När B ställde frågan svarade jag lite vagt att barn blir till när en mamma och pappa väljer det. (Jag vet: långtifrån hela sanningen.) Samma kväll beställde vi en barnbok i ämnet.

Sedan kom det hem en färgglad bok som förklarade: för att ett barn ska bli till behövs ett ägg, en spermie och en livmoder. Vissa människor har ägg, vissa människor har spermier, vissa människor har livmoder. Efter att vi läst den fick vi inga ytterligare frågor från B.

När vi däremot hade läst boken för AA några kvällar i följd ställde hon frågan hur de (spermie och ägget) kommer till varandra. Hon fick svar att spermien simmar till ägget. Nästföljande kväll frågade hon hur spermien simmar till ägget. Då får hon ett lite luddigt svar att det är när en pappa och mamma är tillsammans. Nästföljande kväll visar det sig att hon inte är nöjd med svaret och frågar återigen hur det faktiskt går till.

Jag tycker att det är intressant att se att AA undrar något, frågar och sedan funderar över svaren. Samma eftertänksamhet det man inte riktigt hos B.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0