Skidskola och skidåkning tillsammans

Under förra veckans skidsemester fick båda barnen gå på skidskola två dagar. Vi hade tänkt köpa till ytterligare tre dagar om det behövdes och de ville.

AA utvecklades mycket under sina två lektioner som i princip var privatlektioner eftersom hon var den enda eleven. Men den första dagens lektion var de en stor del av tiden tillsammans med skidlekis.

Efter de två lektionerna kan hon bromsa och styra samt åka knapplift själv. Hon kan på egen hand åka nedför barnbackarna, men i de större gröna backarna åkte hon med sele. Hon kunde även åka med oss i de blå backarna (med sele). Hon älskade att åka över guppen i ski cross-banan. Det var otroligt roligt att se att hennes glädje för skidåkning väckts.

Även B fick nästintill privatlektioner eftersom de endast var två elever. Med B:s åkning märktes ingen större skillnad, men hon åkte redan förra året med i alla backar som jag åkte. Då var hon dessutom övertygad om att hon kunde åka även i de svarta backarna. I år ville hon inte det.

B ville fortsätta på skidskolan, men A tyckte att hon behövde öva mer. B protesterade heller inte över att det inte blev mer skidskola.

Det är mysigt och härligt att hela familjen kan åka skidor tillsammans. Och snart kommer det nog att gå ännu bättre. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0