Ommöblering

I förrgår natt sov barnen för första gången tillsammans här hemma, utan att de skulle ropa eller komma över till oss. De hade kommit fram till detta själva efter att fått veta att de behöver 20 stjärnor* vardera för att få en ny kontroll till PlayStation. Vi har föreslagit detta tidigare, men de har då inte velat det.

B sov på en madrass på golvet i AA:s rum och som vanligt, upp för att kissa under natten. Sedan lade hon sig och somnade om. Därefter sov hon till strax före klockan sju och AA vaknade kort efteråt. 

Eftersom de båda tittat på melodifestivalen lade sig båda senare än vanligt. Det blev därför ingen vanlig nattning med läsning och sång. B lade sig ungefär en halvtimme efter att AA lagt sig. Då hade AA redan somnat.

Försöket gick mycket bra. De bestämde sig för att sova tillsammans även framöver. Nu har vi flyttat in AA:s säng till B:s rum och gjort AA:s rum till "lekrum". När AA meddelar att hon vill vara i fred får hon vara ostörd i lekrummet.

Igår följde vi den vanliga nattningsrutinen för AA, men i det gemensamma sovrummet. Nattningsproceduren av B gjordes en halvtimme senare i vårt sovrum. Sedan gick hon in för att lägga sig i sin säng i rummet där AA redan sov. I morse verkade det som att de tyvärr väckte varandra redan runt klockan 5, men förhoppningsvis leder den nya möbleringen till bättre sömn för alla långsiktigt.

*Belöning med stjärnor införde vi i höstas för att få sova mer ostört. Varje gång något av barnen sover en hel natt utan att ropa eller komma in till oss får det en stjärna. När man fått tio stjärnor kan man få en liten present som man själv väljer eller tjugo stjärnor för en liten större present.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0